IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Прокуратурата да наложи запор върху имуществото на КТБ

Ако ГЕРБ дойде на власт ще се разплатят всички неплатени от държавата договори чрез нов дълг, след което ще се затегне коланът, каза бившият премиер

09:43 | 19.07.14 г. 14
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Борисов: Прокуратурата да наложи запор върху имуществото на КТБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е изпратил писмо до главния прокурор, шефа на НАП и шефа на Комисията за конфискация на незаконно придобито имущество във връзка с опасенията, че активите на КТБ могат да бъдат разпродадени, е заявил той в предаването "Панорама" по БНТ, цитиран от Dnes.bg.

В него Борисов настоява да се предприемат необходимите мерки за обезпечаването на имуществото на КТБ – движимо и недвижимо. 

„Прокуратурата да сложи забрана върху движимото и недвижимото имущество на тази банка, да влязат данъчните и комисията за конфискация, всичко нередно, което има, ще се изнесе, ще се повдигнат обвинения. Когато има запор върху имуществото, никой не може да продаде нищо на когото и да е“, аргументира се Борисов.

Той увери, че при това положение след 2-3 месеца, ако ГЕРБ са на власт, ще направят така, че всички, които имат чисти пари, минали през тези проверки, да си получат парите.

Бившият премиер обясни, че ако ГЕРБ пак дойде на власт, ще се вдигне таванът на дълга, ще се вдигне бюджетният дефицит, за да се разплатят всички неплатени от държавата договори, и след това ще се затегне коланът, за да се намали дефицитът в рамките на изисквания от Брюксел. По думите му сегашното правителство е нанесло щети във всяка една сфера.

„Повече не би трябвало да се допуска неморална коалиция между партии, които са диаметрално противоположни. Ние не правим безпринципни коалиции“, изтъкна още Борисов. 

Трябва да намерим някакъв вид управление на спасението, коментира още той, като уточни, че и при пълно мнозинство, ще търси широка коалиция. „За първи път изборите не ме интересуват като резултат, от сега започвам да си глася как да успокоим държавата, да се хванем на работа“, посочи още Борисов.

По думите му партията му не е усетила, че е в опозиция. „Не усетихме, че сме победени, и това ни даваше огромна сила. Имаме най-много депутати, евродепутати, над 90 кметове. С кое да се почувствам опозиция на Станишев, Местан или Сидеров“, запита той.

Борисов оцени тази година като „златна година за ГЕРБ, ужасна за държавата“. Така хубаво си изчистихме партията и си подредихме Изпълнителната комисия, отбеляза със задоволство лидерът на ГЕРБ. В личен план за себе си пък подчерта: „Много по-добър станах. И по душа, и по експертиза“.

Още български новини от Dnes.bg

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

14
rate up comment 1 rate down comment 0
aldy
преди 9 години
=== А разходите по натресените му от *** преди него задължения къде оставяш? ;) ===Оставям ги на такива *** като тебе... ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 1 rate down comment 0
Ricco
преди 9 години
"Споделям това, за да възразя на коментари 4 и 7 на Ricco"Добре, ама ако обичаш бъди по-точен - аз не съм казал нищо за бюджета на БАН! Казах, че бюджета на държавата НЕ е намаляван от Дянков (а напротив - през всичките му години е увеличаван). И ако БАН е взел по-малко пари значи някой друг е взел (доста) повече. Е, да попитам - кой е той? В БАН има икономически институт, този институт случайно да е събрал данни за какво са изхарчени спестените от тях пари? Май не. Ами значи толкова им пука и на БАН-аджиите. Аз ако бях на тяхно място, още повече, че съм лично засегнат, щях да разнищя за какво е прахосал Дянков парите и да покажа на цялото общество що за некадърник е. Да, ама не - нищо подобно не се случи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 2 rate down comment 4
STRAHO
преди 9 години
А разходите по натресените му от *** преди него задължения къде оставяш? ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 12 rate down comment 5
aldy
преди 9 години
Бойко Методиев Борисов си е патологичен лъжец по рождение. Обикновено Той лъже, каквото и да казва. Но не е възможно да се научи истината чрез просто инвертиране на приказките му, защото те не почиват на никаква истина. А приказките му са за похарчени средства за СТРОЕЖ НА МАГИСТРАЛИ. Но Той опука 4.5 милиарда от фискалния резерв, направи нови външни дългове за още 4.5 милиарда и прибра Резерва на НЗОК, събран от осигуровки и предназначен само за здравни цели. Та ако теглим чертата и сметнем съвсем, съвсем ларж, ще излезе, че с тия огромни разходи от бюджета БОКО УМНОТО Е ТРЯБВАЛО ДА ПОСТРОИ 1000 км. МАГИСТРАЛИ. А Той построи 10 км повече от Костов. КЪДЕ отидоха парите???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 7 rate down comment 7
studioaa
преди 9 години
За 2014 само година управляваната от псевдоикономиста от Дупница Орешарски страната се намира в състояния на изключително тежка дефлация от 1.8% на годишна база, това е най-високата дефлация в ЕС и с 0.3% повече от дефлацията във фалиралата Гърция. Мерките за "стимулиране" на бизнеса и потребелението не дават никакъв резултат, но за сметка на това държавния дълг е вдигнат с цели 12 милиарда лева. Скъп и безмислен екперимент. Когато Бойко се върне на власт дефлацията пак ще продължи със скорост 2% на година, но поне дълговете няма да растат така бързо. Причината за дефлацията у нас е демографската катастрофа, а не политиката на Бойко или Ореха. Аз предполагам, че България няма да се измъкне от дефлацията поне до 2070г когато българите вече ще са малцинство. У нас дефлацията ще продължи 2-3 пъти по-дълго отколкото в Япония защото се топим 3 пъти по-бързо от японците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 6 rate down comment 2
forum_rookie
преди 9 години
Относно коментари 4 и 7: През 2010 г. неандерталецът Дянков намали субсидията на БАН от 90 млн. лв. на 60 млн. лв. В резултат заплатите на почти всички в БАН за 2010 г. бяха намалени в номинално изражение, а имаше хора, които за цялата година взеха 6 (шест) месечни заплати (останалите 6 месеца бяха в неплатен отпуск). Номинални намаления на заплатите в БАН, макар и в по малък размер, имаше и през 2011 г., и през 2012 г. Споделям това, за да възразя на коментари 4 и 7 на Ricco. А и да доставя ниезмеримо удоволствие на широката публика. Знам, че факти като горните докарват популацията, обитаваща тукашната територия, до цяла серия от оргазми.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 20 rate down comment 6
bertram
преди 9 години
Боко го е страх, че докато се докопа пак до властта другите ДС бандити ще са си разделили баницата без него. Много е зле този човек, но явно колкото си по *** и важен толкова си по-така за мат'ряла
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 1
Ricco
преди 9 години
"под предлог, че стяга коланите спря плащанията към фирмите"Е точно това е много спорно - как така ги е спрял, а в същото време е похарчил повече пари? Повече дори от предходните бюджети. Къде са тогава парите?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 7
Ricco
преди 9 години
Що се отнася до моите предпочитания за партия, поне засега се насочвам към АБВ. По две основни причини:1. Те са май единствените, които са за президентска република (от която, че имаме нужда, е мое дългогодишно убеждение).2. В АБВ, при това на водеща позиция, е Ивайло Калфин, който е единствения политик в когото намирам в достатъчни количества компетентност и морал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 1
deant
преди 9 години
затова не му вярвам ни най-малко. исках да кажа, точно това което казах, под предлог, че стяга коланите спря плащанията към фирмите. Сега казва обратното, но надали после ще стегне колана... ако изобщо направи нещо от това , което казва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още