IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветан Василев: Защо не се допусна акционерите да намерят решение за КТБ?

Доскорошният мажоритарен собственик на КТБ разпространи писмо, с което посочва, че е станал жертва на целенасочена и манипулативна кампания

16:57 | 11.07.14 г. 19
Цветан Василев: Защо не се допусна акционерите да намерят решение за КТБ?

След като днес стана ясно, че Българска народна банка ще отнеме лиценза на Корпоративна търговска банка АД и ще започне процедура по обявяване на институцията в несъстоятелност, досегашният мажоритарен собственик Цветан Василев разпространи писмо до медиите. С него Василев отново посочва, че е станал жертва на целенасочена и манипулативна кампания.

Предлагаме ви пълния текст на писмото на Цветан Василев до обществеността, БНБ и клиентите на банката:

Уважаеми дами и господа,
Скъпи колеги,

От няколко месеца насам срещу мен е предприета масирана, целенасочена и изключително манипулативна кампания, която се пренесе и върху всичко, което се свързва с моето име. Основната цел на безпрецедентния натиск от медии, дирижирани от определени кръгове, е Корпоративна търговска банка АД. Връх на кампанията е днешната пресконференция на БНБ, която само доказва конспиративния сценарий за разбиване на доверието в банката и продажбата на безценица на финансираните чрез нея активи. 

Изсмуканите от пръстите числа за огромни загуби на банката се разпространяват отдавна от лакеите на тези, които пожелаха да я унищожат. Не е ли странно, че единствените доводи, приведени от господин гуверньора, са липсата на досиета за оценката? Нима някой си мисли, че това е било възможно? Естествено е, че досиетата са в следствените органи.

Чия заповед изпълнявате Вие, господин гуверньор? Не е ли странно, че Вие не защитихте Вашия подуправител, когато беше обвинен, преди да бъдат събрани каквито и да било доказателства? Така ли защитавате независимостта на една от най-старите институции на демократичното общество в България?

Защо не допуснахте акционерите да намерят работещо бизнес решение за КТБ АД? Защо подминахте с лекота техните писмени и устни волеизявления? Смятате ли, господин гуверньор, че може да се държите по такъв арогантен начин с представители на държавен фонд на независима държава? Или може би обслужихте интересите на определен кръг от хора, заинтересовани от това да не изплатят своите задължения към банката? Или пък интересите на хора да овладеят на силно занижени цени основната част от активите, финансирани от КТБ АД.

Господин гуверньор,
Вие ме обвинихте, че съм изнесъл в брой огромна сума пари в деня преди поставянето на банката под особен надзор! Не стана ясно как и по какъв начин тези пари са взети и предадени ми, при положение че от 10.06.2014 г. аз не съм бил в България. Тъй като на всички стана ясно, че този сценарий е режисиран от определен кръг хора, рекетиращи мен и КТБ АД в продължение на години, държа да информирам обществеността, че съм дал нотариално заверени показания пред съдии от страни членки на Европейския съюз.

Размахването на недоказани и скалъпени обвинения, с помощта на смазани от страх и насилие хора, не е повод за самодоволство!

Уважаеми Клиенти на Корпоративна банка,

С тези специални редове се обръщам към Вас, за да Ви благодаря за доверието и да Ви уверя, че няма да позволя цената на разчистването на сметките с мен да бъде платена от Вас. Убеден съм, че скоро Вашите интереси ще бъдат защитени адекватно.

Що се отнася до институциите, които съдействаха и бездействаха, за да се случи всичко това – с тях ще си говорим в съда.

С уважение,
Цветан Василев


Всичко за КТБ може да проследите тук

 

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

19
rate up comment 18 rate down comment 1
misanthrope
преди 9 години
Кредит Агрикол не е интересна тук. Тя ще бъде използвана за да се изплатят депозитите над 100К на наще хора. Интересната е КТБ , тя контролира чрез кредити много неща и тези неща ще бъдат одържавени или пък кредитите им ще бъдат с изчезнали досиета. Например някоя медийна група или Булгартабак, дето вече си е покрил кредитите ( а дали е така или е изчезнало досието...)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 17 rate down comment 2
bertram
преди 9 години
Очаквам стабилизираната Креди Агрикол да бъде продадена на стабиУен инвеститор регистриран в офшорна зона.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 2 rate down comment 2
kalendar
преди 9 години
не ми разбра шегата...ама нищо...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 10 rate down comment 0
misanthrope
преди 9 години
Не, нямам повече информация. Всичко, което съм написал е публична тайна или направо неоспорим факт. Например Тюрксел беше почти купил Виваком с планове за инвестиции и т.н. и изведнъж се оказа че Василев е по-подходящ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 28 rate down comment 1
bgMan
преди 9 години
Мафията ДПС иска да фалира банката, от която взе 300 милиона лева кредити.Цацаров и Йовчев вече за не знам кой път действат единствено в интерес на Мафията на Ахмед Доган и против интересите на българското общество.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 4 rate down comment 3
kalendar
преди 9 години
или пък грешката е вярна и SSIW не е този, за който се представя, а ти имаш повече информация от простосмъртните. Совите не са това, което са!Иначе-хубави въпроси:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 17 rate down comment 1
STRAHO
преди 9 години
"български съд...хахахасъставен от съдии с депозити ..""САС оправда Брендо и компания за пране на пране":)))) ООД ....... време за урожай !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 43 rate down comment 0
misanthrope
преди 9 години
4) Изчезналите кредитни досиета също са невероятни. Защо Василев би направил това? Та това е престъпление, а раздаването на кредити не е. Това обаче позволява тези кредити удобно да бъдат "приети" за лоши и така дупката да се окаже достатъчно голяма за елиминиране на собствениците. Вчера имаше законопроект, който ясно издаде, че БНБ се притеснява, че дупката не излиза достатъчно голяма. някой обаче прецени, че законопроекта може да се проточи и по среднощ съши с бели конци нов сценарий.Вярвам абсолютно на написаното в това писмо на Василев
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 53 rate down comment 0
misanthrope
преди 9 години
Сега малко и за БНБ и ИскровТака списания памфлет срина всякакъв авторитет на Иван Искров и на БНБ като институция1) С новия план за действие и фалит на КТБ, след като преди месец беше казано твърдо че КТБ ЩЕ ОТВОРИ НА 21ви ЮЛИ, БНБ показа, че думата и не струва повече от тази на вестник Галерия. 2) С обявените резултати за КТБ, БНБ показа, че надзора и не струва и колкото думата на Галерия. Смехотворно е да се твърди, че едва ли не целия банков надзор зависи от един човек -Гунев и негова неволна или нарочна грешка срива цялата система.3) Повече от смехотворно е да се твърди, че Василев изтеглил 205 милиона кеш. Това физически граничи с невъзможното. Но дори да е физически възможно, как се харчат/внасят/съхраняват/пренасят през греаница/ 205 милиона? Това не би направил и кватрален крадец. Василев със сигурност не е ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 2 rate down comment 3
misanthrope
преди 9 години
Това не беше отговор на SSIW не зная защо така стана
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още