IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВР разследва тежко престъпление за липсата на пари от КТБ

Няма данни, че в резултат на процесите ще се появи заплаха за националната сигурност, заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев

13:18 | 11.07.14 г. 12
Автор - снимка
Редактор
МВР разследва тежко престъпление за липсата на пари от КТБ

Има данни за извършено тежко криминално престъпление по отношение на Корпоративна търговска банка (КТБ), което се разследва, съобщи министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев в парламента. Той добави, че е образувано досъдебно производство и се разследват всички данни около банката, без да даде повече подробности.

„Пари, които е трябвало да са в трезора на КТБ, не са там“, каза още той. 

"Информация за всичко, което се събира в хода на разследването за криминални престъпления, може да се получи само от наблюдаващия прокурор“, коментира Йовчев и така отклони въпроса срещу кого е досъдебното производство.

Вътрешният министър добави, че не знае от кога тече разследването, както и че няма информация да се издирва Цветан Василев, мажоритарният собственик на КТБ.

"От кого е извършено криминалното престъпление ще кажат разследващите, но явно липсват пари, всички данни ще бъдат разследвани", увери още той в отговор на въпрос дали ще бъдат проверявани и хора, които не са върнали кредитите си към банката.

Според него в момента няма данни, че в резултат на процесите в КТБ ще се появи заплаха за националната сигурност.

Както Investor.bg съобщи, по-рано днес от БНБ обявиха, че банковият лиценз на Корпоративна търговска банка ще бъде отнет, а сметките в банката ще бъдат прехвърлени в Креди Агрикол България. Тя пък ще бъде национализирана.

По думите на управителя на БНБ Иван Искров чрез трето лице мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев е изтеглил в кеш близо 205 887 223 лева, като по-голямата част от сумата е била в евро. Това се е случило на 19 юни, ден преди в банката да влязат квестори, коментираха след брифинга присъствали на него.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:03 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 18 rate down comment 0
STRAHO
преди 9 години
Че е тежко тежко е! ...и не е само то! :))) Хайде на бас, че виновния НЯМА да се установи кой е! :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 31 rate down comment 2
popo323
преди 9 години
Аз не знам какво чакате , незабавно арестувайте Пеевски и свързаните с него лица. Още преди три седмици един от главните директори на КТБ ясно и в прав текст ви заяви ,че фирмите свързани с него са спряли да си плащат кредитите . Или сега ви е страх , че се опитахте този бандит да го назначите за шеф на ДАНС . Каква ирония , толкова пропаднало правителство сте , че главният бандит щеше да ви е шеф и вие бурно го аплодирахте в Парламента , а Цацаров коленопреклонно се срещаше с него . Но зад Пеевски е ясно ,че стоят фирмите на ДПС и Доган .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още