IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Като евродепутат Станишев ще воюва за левите политики

Въпреки че заминава за Брюксел, Станишев не се отказва от лидерския пост в БСП

15:04 | 24.06.14 г. 15
Като евродепутат Станишев ще воюва за левите политики

Сергей Станишев ще заеме мястото си в Европейския парламент заради отговорностите, които има като президент на ПЕС (Партията на европейските социалисти), обясни самият той след като стана ясно, че вчера е подал заявление в НС за прекратяване на пълномощията му като народен представител.  В предизборната кампания Станишев  многократно заяви, че няма да отиде в Брюксел..

ПЕС не можа да спечели убедително изборите в Европа и остана втора политическа сила след ЕНП. Това означава, че социалистите няма да могат просто да налагат левите политики в Европа, а ще трябва да ги отвоюват в трудни преговори с ЕНП, обясни червеният лидер.

Въпреки че заминава за Брюксел, Сергей Станишев няма да подаде оставка като лидер на БСП.

„Днешното ми решение не означава, че подавам оставка като лидер на БСП, но БСП има нужда от промяна, от нова енергия, ще продължа битката за силна левица, която може да решава проблемите на хората, вярвам, че тази моя позиция ще даде нова сила, мобилизация и енергия на БСП“, коментира той. 

Станишев съобщи, че е предложил Атанас Мерджанов за мястото му като председател на Парламентарната група на левицата.

„Той има много политически и парламентарен опит, диалогичност, за да говори с другите парламентарни групи“, мотивира се лидерът на БСП.

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:06 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 10 rate down comment 0
THE TRADER
преди 10 години
Айде! Да му е лек пътя! И еднопосочен билета! Да ходи да оправя другите... или него да оправят, все тая! Ще прокопсат там с него, както съпартийците му тук! Няма да се скъсаме от плач, по-скоро ще сме максимално доволни от решението му! Един *** по-малко в БГ, защото заради такива като него избягаха сума ти е кадърни хора...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
ще воюва за левите политики ама ще воюва със задн.ка си щото друго няма
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 0
Pyramid
преди 10 години
- Меко казано. Много меко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 1
Jorkata
преди 10 години
Дано тоя *** се разкара от БГ... тука тотално се ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 0
Pyramid
преди 10 години
Правилно ли разбирам, че Любимец-15 е низвергнат? Щото, ако тъй, Станишев и партията му окончателно изгубиха и последните малки остатъци уважение, които исках да съхраня у себе си - ей така, защото и аз някога съм се увличал по това, което /уж/ им е "идеология".Идеология, май, само за пред хората. Иначе, навсякъде разврат - да не се бърка с голотии и секс, нищо общо - и подмяна.Стоилов си подаде оставката, кой ли ще е следващият?...ако им е останало достойнство, изобщо.- Какво достойнство, прочее, ако чичко паричко дърпа всички лостове ?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още