IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДПС иска избори до края на годината*

Идеята за пълен мандат на кабинета не е път към стабилност, заяви Лютви Местан

10:57 | 05.06.14 г. 30
ДПС иска избори до края на годината*

Първата и втората политическа сила измерват първото и второто си място не по това колко са надградили доверието преди една година, а по това кой по-малко е загубил, обясни той.

Местан призова „да се въздържаме от заклинания“. Не е време сега да се чертаят сценарии, защото основният сценарист е суверенът, той ще зададе управленската формула, каза лидерът на движението. По думите му „мераците да се отнеме политическата тежест и роля на ДПС не са от вчера“.

Той беше категоричен, че движението не търси самоцелно една или друга роля, а действа съобразно това, което избирателят отреди.

Той подчерта, че диалогът ще бъде ефективен „ако сме освободени от оковите на анти-ДПС митологемите“.

Местан попита риторично „кое е лявото на ДПС“ и даде примери, че движението не е лява партия с думите, че ДПС е съхранило плоския данък, а икономистите са удържали „буйния социален кон“, визирайки предложения на БСП в социалната сфера.

Лидерът на ДПС каза още, че кабинетът „Орешарски“ не може да има за алтернатива модел на авторитарно управление. По думите му, макар да е рано за изводи за това управление, е сигурно, че радикално се е подобрила средата за бизнес и „българските граждани дишат по-спокойно в една по-демократична среда“.

Местан подчерта, че политизирането на въпроса с емитирането на дълг е лош стил на политика и не работи за страната, защото това е знак към кредитните институции. Не трябва да допуснем понижаване на кредитния рейтинг на страната на основание политическа нестабилност, каза още той.

Според него трябва да има дебати по вота на недоверие за финансовата политика, който ще внесе опозицията и тогава ДПС ще покаже колко дълг е емитирал „вездесъщият“ Симеон Дянков.

По отношение на проекта за газопровод „Южен поток“ той заяви, че България не трябва да действа въпреки Брюксел, а да отстоява своите интереси, свързани с големи енергийни проекти в диалог с ЕК.

Местан коментира, че „сега е време за кафе“ като символ на диалога между политиците и призова „всички да пият кафе“.

Новината е актуализирана в 11.57 ч.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

17
rate up comment 1 rate down comment 1
data
преди 10 години
Ако имаме в предвид съдбата на всички наследници на комунистическите партии в страните от Източна Европа първата хипотеза е по-вероятна
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 3 rate down comment 2
generalissimo
преди 10 години
Мисля, че след 25 години, БСП е или пред мъчителен разпад, или пред катарзис, след който ще се "прероди" като нормална, европейска лява партия. В момента, тя все още се изживява, като олигархична (т.е. дясна), проруска (т.е. против националните ни интереси) партия-държава. И колкото по-бързо се извърши тази промяна, толкова по-добре за България!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 7 rate down comment 0
KostadinovK
преди 10 години
ДПС пак си направи сметката - зимата е по-студено, по-ниска избирателна активност, по-голям процент за ДПС :)))))))))))))))Хитреци!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 8 rate down comment 2
bgMan
преди 10 години
Абе някой да знае къде се покри Лъки?Да не са го изгонили от борсата и сега да е на работа, която няма достъп до интернет?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 11 rate down comment 5
bgMan
преди 10 години
Хаха, казах ти - само когато ти се хванеш за ауспуха на ракетата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 10 rate down comment 21
SS-23
преди 10 години
ДПС иска избори до края на годината*========Боко - тиквата току що се обряза , а значи едно добро е на път - Герб ще се смъква !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 7 rate down comment 5
mathematician
преди 10 години
Това се нарича негативно мислене.Просто обърни нагласата и мисли положително. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 11 rate down comment 8
SSIW
преди 10 години
А ГЕРБ, ДПС, БСП, Атака, ББЦ и някакви там деформаторски блокове са всичко друго но, не и представители на гражданите в страната.----------------------------Абсолютно същото може да се каже за Републиканската и Демократическата партия в щатите (както, горе-долу и за вс. друга партия в произволно взета държава). Разликата е в това, че в щатите има негласен консенсус (както и практическата възможност), на гражданите да се раздават на корем, евтини кредити за тИлИвизУри и отомобили и грухтенето, което се долавя от към гражданското общество носи нотка на ситост и доволство, ... а пък с какво точно се занимават Републиканците и Демократите едва ли му влиза в работата на гражданин а.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 11 rate down comment 1
bgMan
преди 10 години
И аз мисля точно по този начин.Затова когато няма за кого да гласувам просто гласувам "срещу"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 17 rate down comment 1
Petar
преди 10 години
ОК. Съгласих се, няма достойни, няма кой, всички са демагози. Светката Витков представлява ли някой от обществото - ето събра повече от 1% ще гепи субсидия 4 години. Ако той може смятам че и хората непредставени по убеждение в парламента могат да се обединят и да направят партия (това е единствения демократичен начин по конституция). Но истината е че те пак няма да гласуват - тук малко към Пирамид-а защото те не искат да знаят нищо, не искат да се информират за нищо, те не искат никой да ги бара за нищо и да вземат по 5 бона. Има партия която каза да им бием дузпата ама всеки вика те големите ще го изядат няма да му дадат нищо да направи, няма да ходя да гласувам. И за това всеки си е виновен за изборните резултати. Негласувалите най-много според мен. Никого не натоварвам с мението си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още