IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

35-ти ден на протести

Демонстрантите почетоха 176-та годишнина от рождението на Васил Левски

23:42 | 18.07.13 г. 21
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

За 35-ти ден в София и още няколко града в страната се проведоха протести срещу правителството на Пламен Орешарски.

Отново хиляди граждани се събраха на площад „Независимост“ , за да изразят негативното си отношение към управляващите. Протестите днес съвпадат с отбелязването на 176 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски.

Демонстрантите се насочиха по обичайния си маршрут към Народното събрание. Пред паметника „Цар Освободител” протестиращите свириха на бяло пиано.

Протестното шествие в столицата се раздели на две, след като премина сградата на Народното събрание. Една част продължи към паметника „Левски”, където хората поднесоха цветя и изпяха българския химн, а другата – към Орлов мост.

На Орлов мост група от Пловдив е монтирала озвучителна техника и от тонколоните звучаха откъси от "История Славянобългарска" и музика.

Шествията и митингите в страната започнаха на 14 юни след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, отменен по-късно от Народното събрание.

Същевременно продължават и контрапротестите в подкрепа на правителството. Пред НДК тази вечер отново се събра групата от поддръжници на кабинета.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 0 rate down comment 0
nobel
преди 10 години
приятелю, остаряваш и забравяш колко бедни бяха магазините тогава. Че даже и Корекомите бяха бедни, да не говорим за това защо се налагаше да съществуват. Иначе - нека се върне социализъма. На него поне сме му хванали цаката. Нема да има никва безработица и полицаите, пардон, милиционерите ще идват дома да те арестуват, ако не работиш никъде. У нас са идвали на три пъти. Със бой ни изкарваха да произвеждаме залежали стоки, а липсваше най-необходимото. Добре, че поне бяха оставили къщите и дворовете на хората, та сами си гледахме доматите и правехме туршиите. Моите баби и дядовци никога не са оставали без кокошки, прасета, патици понякога и винаги е имало домашно вино и ракия. И за това бяхме добре, а не защото комунистите плащаха космически заплати. Както казваше Радой Ралин "Тая къща на три ката не се прави със сто лева заплата". Прави се, ама с много бачкане и много крадене. Иначе не става.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 0 rate down comment 0
nobel
преди 10 години
Точно така Мави, що не дойдеш да ни сметеш в перловската река и да си построиме социализъма наново. Когато имаше един вид кисело мляко, един вид масло, един вид прясно мляко и цели два вида кашкавал. Но имаше една единствена партия и никога нямаше никакви протести. Верно, че имаше към три - четири вида автомобили с еднакъв размер и еднакво качество, ама какво повече му трябва на простака без въображение и без желание за нещо по-добро. Ех, че беше хубаво тогава - можеше да се краде на воля от държавното, ама де да може да се върне това време сега! Изобщо немам спомен да съм давал пари за Москвичо за бензин. Достатъчно беше да имаш некой познат шефишор на ЗИЛ. Да си спомняш тогава некой да си е правил топлоизолация на панелката? Нема начин да си спомняш, защото тогава и през зимата не затваряхме прозорците, защото нямаше топломери и нямаше начин да си намалиш парното, даже да искаш. А стиропора, СТИРОПОРА беше стратегишческа суровина и беше забранено да се продава на частници. Остаряваш
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 0
kalendar
преди 10 години
ми аз явно живея на Марс...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 10 години
Хахаха, ето ви едно алтернативно мнение от един друг форум, само за инфо:"Гацо Шопапреди 20 часаПротестирал народът! Булшит! Протестират шепата извратени седесари, защото за сефте от двайсет и нещо години са извън парламента! Какъв народ, какви пет лева! Народът ходи на работа и скърца със зъби на шепата ***, които тероризират милион и половина софиянци! Не знам кога ще ни изпушат бушоните и ще ги сметем в Перловската река тея ***!Аман от миекащи софиянци, дето все ни учат на демокрация!"Само да знаете, че има и такива мнения, нали е демокрация... хаха! Като гледам, протестиращите си останаха все толкова - в София 2-3 хиляди, а в цяла България и толкова не се събират. Не, че са големи фенове на Станишеф, ама май хората по ги е страх ако бутнат Орешарски, да не дойде пак Боце да им строи магистрали, че повечето вече нема с какво да си карат колите... хехе
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 0
eboyanov
преди 10 години
не забравяй че Инвестор ги купиха ***, чрез BulgariaOnAir, бившата МСАТ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 5
kane
преди 10 години
АЗ харесвам протеститеХората имат фънМедиите материалПравителството коректив.. всичко е наред... така да бъде още 3.5 години
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 18
Сините камъни
преди 10 години
Червеният *** е опасен!Най-яркото доказателство са форумните агитки, и празните пилони пред НДК!Протестите се поддържат от ЦЯЛА България и българите извън страната!На НДК-то Мишо Шамара разочарова възрастните дами, че комунизмът няма да се върне! Аха, аха да сбърка плочата!Но бащински ги успокои, с това, какво казва Господ!Затова пък Сидеров, изпя старата канонада на нов глас пред Цънцърова и я прати да се вземе хонорара от ГЕРБ!Бареков си прати своите хора от "Свобода" да правят провокация, не, извинете, подписка!Нищо ново!Новото предстои и то е ОСТАВКА!А този сайт виждам, че се пази от статии, които разбулват страстите, може и да е добра тактика.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 25 rate down comment 12
LuckyYou
преди 10 години
Ето това вече е върха! Вие отразявате тенденциозно новините!!!! Защо се опитвате да скриете новините за КПУКИ, а продължавате да пишете за протести? Защо единственото, където пише предател и мошеник, изпълняващ политически поръчки Златанов, е в преглед на печата, която така и не излиза на сайта ви (и то само няколко реда), а продължавате да пишете за ПЛАТЕНИ ПРОТЕСТИ? Защо няма нито ред написан за ИФ - Искра Фидосова и подадената от нея оставка, а продължавате да пишете за ПЛАТЕНИ ПРОТЕСТи? С автобуси идват вече, че никой в София неще, дори и да му плащат!Вие сте продажна медия!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още