IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Станишев: Готови сме на разговори с ГЕРБ в рамките на парламента

Преди ден лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призна, че е дошло времето за дебати по националните приоритети

16:30 | 16.07.13 г. 26
Станишев: Готови сме на разговори с ГЕРБ в рамките на парламента

През последните дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази своята готовност за диалог и няма как да подмина това, коментира на брифинг лидерът на БСП Сергей Станишев.

„Ние сме готови да водим разговор с парламентарната група на ГЕРБ в рамките на Народното събрание. Ако искат в зала „Запад“, ако искат в зала „Изток“, ако искат в пленарна зала“, заяви още той, пише Dnes.bg.

По думите на Станишев темите, по които трябва да бъдат водени разговори с ГЕРБ са както вътрешни – от политически и икономически въпроси, така и външни – свързани с членството на България в ЕС и усвояването на европейските фондове.

Колкото до предсрочните избори продължителността на живота на това правителство зависи от работата, която ще бъде свършена, от неговата обществена полезност, коментира още Станишев. "За първи път има правителство, което в първия ден представи много ясни програмни намерения", смята той и посочи, че програмата, която в момента се изготвя, ще бъде фокусирана предимно в краткосрочен и средносрочен период. 

Припомняме, че по време на официалната церемония за откриването на последния участък от магистрала „Тракия“ президентът Росен Плевнелиев също заяви, че диалогът между партийните лидери е нужен, за да бъде решена политическата криза у нас. Президентът обаче изтъкна липсата на желание, което демонстрират партиите и заяви своята готовност да работи за диалога между двете най-големи партии в Народното събрание.

Парламентарната група на ГЕРБ изкара броени дни на парламентарните банки, след което напусна залата. Заявката беше, че депутатите ще се върнат при разискване на промените в Изборния кодекс.

Сега обаче лидерът на партията Бойко Борисов призна и вината на ГЕРБ за антагонизма между основните политически субекти. За него е дошъл моментът да се седне на една маса и да се постигне съгласие по националните приоритети.

По време на пресконференцията Сергей Станишев коментира и плановете на Татяна Дончева да създаде нова партия тази есен, пише Dnes.bg. Той заяви, че не се притеснява от тази идея, защото БСП е в добра кондиция и това е видно от социологическите проучвания. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

26
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 10 години
Пак си забравил че тук сме хора мислещи. Пишеш ни с лозунги, като комсомолски секретар, пред вперили погледи в "светлото бъдеще" комсомолци, които на всяка глупост, казана от секретаря им, викат в екстаз УРА! Тук такива комсомолци са относително рядко срещани! :D А и предполагам и те съзнават че от ръководството им ЛЪЖАТ! :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 10 години
"Страхо, страхо...ти нали до преди ден два викаше, че си неутрален и Б Борисов не беше Б Борисов а ...тиквата ли му беше казал??? И сега кво стана?:)"Какво разбираш под "НЕУТРАЛЕН" ?!!? Аз защитавам моя и на семейството си интерес! НЕ МИ ХАРЕСВА ДА МЕ КРАДАТ! Това че от ГЕРБ защитават МОЯ интерес не е моя заслуга КАЛЕНДАРЕ! Тях трябва да виниш в пристрастие към моя интерес а не мен към тяхния! Прекалено съм малък за да им забраня да защитават интереса ми а и не искам! Стига с елементарни каламбури! И там ще те сразя! :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 0 rate down comment 6
kalendar
преди 10 години
а иначе-евала на Станишев-оказа се по-мъж от пожарникаря...учуди ме много, но мога да кажа, че по-скоро емоцията е приятна-сърдитото детенце Бойко-нема влизам в парламента щото не ми дават да си играя с играчките, ще вляза в парламента, ако ми обръщат повече внимание:) Я стига-да не сме в детската градина. Ако не иска да влиза в парламента-да си седи от вън и да гледа кво става с рейтинга му-щото кучето си лае, но керванът си върви-квото и да им се иска на протестиращите, правителството може да не е в пълен комфорт, но си е работещо правителство-с или без опозиция в парламента. А за липсата на такава можете да се сърдите на кой? Правилно-на пожарникаро, който му се искаше друго да стане, ама се оказа, че ще гледа мача от страни-да не беше орал през парламентарната група на Волен миналият парламент-сега сигурно той щеше да е мин. председател.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 0 rate down comment 4
kalendar
преди 10 години
Страхо, страхо...ти нали до преди ден два викаше, че си неутрален и Б Борисов не беше Б Борисов а ...тиквата ли му беше казал??? И сега кво стана?:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 1 rate down comment 1
tonitov
преди 10 години
ГЕРБ влизат в парламента при условие, че председателя му е от тях, или протестите престанат, иначе няма да бъдат забелязани дори, от наглите шмекери.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 2 rate down comment 0
stoiloff
преди 10 години
Обединение в името на ограбването на народа!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 7 rate down comment 0
STRAHO
преди 10 години
Никак не е сигурно, че ще има възпроизвеждане на статуквото тъй като тези избори бяха ГРУБО манипулирани. Едва ли, същите номера ще минат отново а и касичката им за закупуване на *** гласове е поопразнена ! ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 1 rate down comment 8
serafima
преди 10 години
Струвате ми се разумни хора. Нима за момент допускате, че едни по-скорошни избори няма да възпроизведат статуквото? Отвсякъде е видно, че точно това ще стане. Емоциите (каквито и да са), политическото невежство и наивитет карат хората да вършеят по улиците и смятат, че променят статуквото. Зад кулисите се приготвят и старите, и нови досущ като тях играчи. Сещам се за една мисъл на Ленин (някои неща, каквито и да са, не могат да не му се отчетат. Вчера беше рано, утре ще бъде късно. Днес е денят. Не виждам изграждащо се усещане кога за нас хората е днес.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 1 rate down comment 9
serafima
преди 10 години
Онзи ден хора от ГЕРБ махнаха преградите пред веоткритата още магистрала Тракия и откриха пътя към нея. Ако това бяха направили хора от БСП, нали се сещате какви коментари и отношение към тях щеше да има? Не приемам този двоен стандарт. Първанов неочаквано, говорейки благо, каза, че БСП трябва да пристъпи към диалог. Какво искаше да каже (с цялото ми неуважение)? Кой излизаше театрално от парламента? Кой провокираше и правеше фасони? ББ. Там пък нещата не ви се обсъждат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 1 rate down comment 5
serafima
преди 10 години
Не съм гласувала за партия, която сега има представители в парламента. Наблюдавам и мисля. Видях безпардонно неуважение на победилата партия ГЕРБ в нощта на изборите. Те не се появиха. Никой от гласувалите за тях не се обиди. Никога не се коментира това. ГЕРБ излязоха безцеремонно от залата и не влизат. Протестите нямат никакво отношение към това. Това не коментира и президентът, но иначе много е грижовен към протестите. Рефлекс на политиците е да ги яхат. И правилото е колкото е по-окалян, толкова повече да им се слага. За моя изненада Станишев и Местан се държат подобаващо като втора и трета партия. Към Волен нямам интерес като фигура. Той не ме безпокои. Но неговото хулиганство не е много по-голямо от това на ББ, когато излезе от консултативния съвет (това също никой не коментира). Волен говореше верни неща на висок глас и не в дневния ред. Но той си търси начин да бъде чут. Упреците бяха тогава към....Станишев и Местан, защото не "смъмрили" Волен. Те са на гости там.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още