IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И. Калфин: Нужни са мерки, които да предизвикат доверие

Евродепутатът и бивш външен министър също защити правителството на Орешарски - имало потенциал, но му трябва време

19:29 | 22.06.13 г. 21
И. Калфин: Нужни са мерки, които да предизвикат доверие

„Имаше няколко послания от изявлението на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу. За Брюксел е очевидно, че сегашните шествия са продължение на зимните протести. Освен това липсва реален диалог между управляващите и хората на площада“, каза в предаването „Брюксел 1“ евродепутатът и бивш външен министър Ивайло Калфин.

Според него единственият изход е да бъдат "предложени мерки, които предизвикат доверие".

„Всяко правителство трябва да има поне 2-3 месеца, за да покаже някакви резултати. Няма как да има ефективност още на първия месец. Факт е, че сегашният кабинет допусна много грешки за кратък период, но въпреки това ще им трябва време, за да изпълнят обещанията си“, посочи евродепутатът.

Според него хората ще продължат да скандират по улиците и при друго правителство. „Те свалиха кабинета на Бойко Борисов. Могат да свалят и този, но така няма да дойде очакваната промяна. Тя може да настъпи единствено когато политиците се съобразят с гражданите. До момента не сме станали свидетели на това, но наистина е нужно време. Аз лично смятам, че правителството на Орешарски има потенциал“, посочи още Калфин.

Той припомни още едно важно нещо, за което призова Барозу. „Председателят на ЕК недвусмислено каза, че ситуацията в страната няма да се промени, ако не бъде постигнат консенсус между политическите сили в името на народа. Визирам и партиите, които не влязоха в парламента“, поясни Ивайло Калфин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

10
rate up comment 7 rate down comment 2
nobel
преди 11 години
Браво, този път си казал и нещо напълно вярно - държавата пречи на бизнеса. А ти искаш да да започне да му пречи още повече. Похвално. Революционно. Само не разбрах кой ще произвежда качествените стоки? Сигурно ще си падат някак сами от Марс. На времето комунистите решиха да вземат заводите на капиталистите и сами да си произвеждат нещата. Сега идеята им явно е още по-революционна. Няма да се национализират заводите. Само ще обложат бизнесмените с много високи данъци. И с парите от тези данъци - високи заплати и никакво бачкане. Гениално. И аз искам да се включа във вашата партия, която и да е тя, защото не вярвам да става дума за такава дясна формация като БСП. Или това им е новата програма и само аз не съм разбрал?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 2 rate down comment 9
kane
преди 11 години
Равенство Десните искат само в размера на данъците - те трябва да са равни, плоски и нискиТова е рая за КапиталистаСъсипана държава от немотия. Държава без функции. Без държавни агенции или ако има да са супер окастрени бюджети и персоналЗА ДА НЯМА КОЙ ДА ПРЕЧИ на БИЗНЕСАБизнеса да властва и господства. Без нормии. Без регулации. Без контролно. Неолиберализъм. Да ни тровят а пестициди в зеленчуците и да няма кой да ги проверява. Да правят думпинг с внос и на митница да няма кой да проверява или ако има да е евтин митничар гладен за пари. Да турят кокоси в млечните продукти и 8 год замразено месо в колбасите. Мостовете и сградите да падат и да няма кой да ги ремонтира, защото няма пари... Обаче бай БИЗНЕСМЕНА се е възползувам от така отслабената от нео-либерала бробил цялата система чрез Десните си партии Ето това е мечтата ти налиА аз наричам равенството:достъп на всички до качествени продукти и услуги независимо от дохода им, като се гарантира държ.мин под който никой не изпада
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 5 rate down comment 2
deant
преди 11 години
равенство а? ами аре утре всички на 1000 лв заплата става ли? от до. вземаме на олигарсите и даваме на останалите. всички 1000 лв заплата без оглед работи неработи. нали тва е равенство. що не го напавят твойте от ПЕС? че и за цяла европа?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 10 rate down comment 2
deant
преди 11 години
точно заради такива нелепости трябва да се промени избирателната система. ти зададе основния въпрос: Защо трябва да е от Русе за да е водач на листа там?А от къде да е бе? От кърджали ли? По този начин редят маимуните които искат да вкарат във властта, всеки път едни и същи. що не вкарат хора от русенския си клон а? щото не им е удобно да са нови хора. олигархията си иска своя кръг. кво ли говоря с тебе изобщо.. аз член на БСП няма как да бъда. по скоро бих се заклал с остър предмет, че така е по мъчително.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 3
kane
преди 11 години
Защо трябва да е от Русе за да е водач на листа тамРазберете че ако неискате Калфин, Станишев и т.н. трябва да сте политически активни. Ако наистина те е грижа за БСП стани член на БСП. Стани един от нареждащите листи и гласувай против Калфин... Политическа активност трябва и ангажираност всеки ден за да "работи" демокрацията
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 6
kane
преди 11 години
Еми протестирайте за отмяна на плоския данък и въвеждането на прогресивен данък със много стъпала - 75 който да достига 75% данък за дохода над 1 000 000 годишно ако неискате да има олигарсиИ аз неискам да има неравенство и предлагам конкретна идеяТака се създават олигарси СЪС НИСКИ ПЛОСКИ ДАНЪЦИ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 2
Mr_crash
преди 11 години
ЧЕРВЕНИ ***! ЧЕРВЕНИ ***! ..... и така 10000 пъти...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 14 rate down comment 0
alexs
преди 11 години
Калфин нужна е смяна на неефективната олигархична система ! От нея обществото страда а по малко от 1 процент живее в невиждано охолство! Трябва олигархичната система да се замени с нещо добро..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 1
deant
преди 11 години
Има глава но не се знае с какво е пълна. Господин калфин е продукт на компрометираната ни избирателна система. Той е избран от листата на БСП за град Русе, като е бил на първо място. Всъщност, той не е от Русе и малкото пъти когато изобщо е бил в града ми е било най вероятно покрай изборите. Но пък за разлика от председателя на ЕП има 2 магистратури (Шулц изобщо няма висше), което е поне някакъв +.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 4
Сините камъни
преди 11 години
Господин Калфин, протестите, които вашата партия яхна, свали ГЕРБ.Не съм зад ГЕРБ на сто %, но съм против вас на 100%.Кога ще дадете отчет, защо лично вие подписахте Лисабонския договор, с който сложихте край на държавата България!Предател сте, господин Калфин.Целият ЕС работо срещу народите на Европа, и в интерес на ЕЦБ!!!!Събудете се, господин Калфин.Сигурна съм, че имате глава на раменете!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още