IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Политическата криза може сериозно да навреди на инвестициите

Обучението на бъдещите служители се развива в паралелна реалност, без никаква връзка с действителността, смята Лъчезар Богданов от Industry Watch

22:13 | 17.06.13 г. 13
Автор - снимка
Редактор
Политическата криза може сериозно да навреди на инвестициите

„Тази политическа криза може сериозно да навреди на инвестициите в страната. Ако скоро не бъдат предприети мерки за подобряване на икономическата среда, няма как да реализираме бърз растеж. Имаме нужда от правителство, което прави реформи и парламент, който да гласува нужните законови промени“, заяви в ефира на Bulgaria On Air анализаторът от Industry Watch Лъчезар Богданов.

Същевременно той представи и доклада на консултантската компания, озаглавен "Европа и България 2013-2014: растеж чрез реформи". Документът ще бъде публикуван на страницата на неправителствената организация утре.

По думите на Богданов в момента всички страни в еврозоната са в рецесия. „Добрите новини са плахи и твърде малко. Положителен сигнал е, че част от партньорите ни в Азия реализират ръст и се наблюдава едно стабилно пренасочване на българските компании именно към азиатско търговско сътрудничество. Фирмите-износители, които работят за глобалния пазар и където има иновации и нови технологии, са в добри позиции и очакваме, че това ще продължи“, каза още анализаторът.

Той припомни, че България се намира в парадоксална ситуацията, защото образованието сериозно изостава от нуждите на бизнеса. „Сякаш обучението на подрастващите и бъдещите служители се развива в паралелна реалност, без никаква връзка с действителността. Не се подготвят достатъчно кадри за технологичните сектори, които тепърва ще достигат нови върхове“, каза Богданов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 13 rate down comment 1
STRAHO
преди 11 години
Поражения за държавата неминуемо ще има. 100% са направили и правят зулуми ! Заслужихме си ги като ги овластихме! Но, ако се окопаят ще е катастрофа. Колкото по бързо си отидат толкова по добре за държавата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 16
Vesko94
преди 11 години
Бизнесът хареса идеите на Орешарски. Трябва да забравят за добри резултати ако си замине.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 24 rate down comment 2
mick
преди 11 години
По-добре ли е - да оставим Пеевски в ДАНС и БСП, ДПС и Атака с с тези си продажни ръководства? Значи заради някакви си смешни външни инвестиции - щото последните години са все такива, да унищожим държавата, като я оставим в ръцете на такъв Франкенщайн?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още