IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сидеров: Няма да се обединяваме с когото и да било

"Атака" няма да подкрепи нито едно предложение за председател на Народното събрание, независимо дали е от БСП, ГЕРБ или ДПС, заяви лидерът на партията

11:39 | 21.05.13 г. 15
<p>
	<em>Лидерът на &quot;Атака&quot; Волен Сидеров </em>Снимка: <em>БТА</em></p>

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров Снимка: БТА

Ние няма да подкрепим нито един предложен председател на парламента, нито един предложен кабинет и министър-председател в състава на този парламент. Това заяви категорично лидерът на партия „Атака“ Волен Сидеров по време на речта му на откриването на 42-рото Народно събрание.

Сидеров направи коментар по повод информацията и спекулациите в медийното пространство, които сочат, че БСП, ДПС и „Атака“ ще се опитат да съставят програмно правителство. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на няколко пъти заяви, че това програмно правителство ще е прикрита „тройна коалиция“.

Сидеров заяви, че въпросните спекулации са крайно неверни и нямат нищо общо с действителността.

„Ние категорично нямаме общо с каквато и да е било коалиция, с нито една партия. Казвал съм го не веднъж и ще го

повторя пак и пак. Партия „Атака“ ще бъде единствено коректив и ние няма да се обединяваме с когото и да е било. Ние ще наблюдаваме процесите, ще наблюдаваме реформите, които трябва да се въведат, но ние сме не дошли за депутатски места. А за промяна в състояние на българския народ“, заяви Сидеров.

"Предупреждавам и съветвам ръководството на ГЕРБ да не спекулира с никакви коалиции, защото ще срещне отпора на "Атака". ГЕРБ достатъчно рекетира българския бизнес. Служебният кабинет оттук нанатък е обекти на прокуратурата, следствието и нищо повече.

Г-н Борисов, аз не купувах депутатите както вие, винаги съм заставал с лицето си пред депутатите пред Народното събрание. Господин Борисов, спрете с интригите и спекулациите си!“, допълни още лидерът на "Атака" от трибуната.

„Ние не можем да имаме нищо общо с ДПС, които са антиконституционна партия. ГЕРБ не  пипна нито един депутат на ДПС. Напротив - всички получиха политически чадър. Както получиха всички, които се опитваха да провалят „Атака“. Планът да провалят Атака, се провали“, увери той.

Сидеров обеща, че "Атака" ще контролира и ще бъде гарант за тези хора, които са се противопоставили на предишното правителство. "Ние сме изключение и ще останем изключение. Ние сме автентичната партия, създадена от желанието на българския народ", обяви той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още