IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Соломон Паси: Редно е национално отговорно правителство да е на ГЕРБ и БСП

При толкова поляризиран парламент отговорността трябва да поемат големите партии, убеден е бившият външен министър кабинета "Сакскобурготски"

20:56 | 17.05.13 г. 16
Соломон Паси: Редно е национално отговорно правителство да е на ГЕРБ и БСП

Редно е национално отговорно правителство да бъде съставено от двете най-големи партии - ГЕРБ и БСП, заяви в Плевен Соломон Паси, бивш външен министър в правителството на Симеон Сакскобургготски.

По думите му след изборите има един напълно поляризиран парламент. „Имаме два огледални черно-бели образа на ГЕРБ и БСП, два огледални черно-бели образа на ДПС и "Атака", посочи Паси.

"При такъв крайно поляризиран парламент голямата отговорност трябва да поемат големите партии - ГЕРБ и БСП. След като такава коалиция може в продължение на четири години да управлява Германия, няма никаква причина същата коалиция да поеме и да управлява България", смята политикът.

Той бе категоричен, че ако двете партии са отговорни, те трябва да се обединят в управлението на страната.

"Ако вкарат в една коалиция ДПС и "Атака", това ще бъде най-безпринципната коалиция - не смятам, че безпринципността е начин за управление на държавата", коментира Паси.

Още политически новини можете да прочетете в Dnes.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 6 rate down comment 5
наука
преди 11 години
ГЕРБ събере ли се с БСП това е краят му. Както беше краят на НДСВ.Паси това иска
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 12 rate down comment 2
Hris0 Hrist0v
преди 11 години
Може ли и Станишев, Доган, Р. Овч. Делян Пеевски и всички около тях. ББ явно обърка играта на всички, дето до сега цоцкаха от данъците ни и отвсякъде му скочиха. Въпросът е дали е за добро или е да се намърда той?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 17 rate down comment 6
melon
преди 11 години
Правителство на Герб беше най-доброто решение за момента, ама няма да се получи. Изобщо не ми се иска да управляват бсп, дпс и атака. Това са много ненаситни лами и ще има скъпи магистрали, скъпи централи и спрени еврофондове. Дано има нови избори и десите партийки се обединят. Просто не ми се мисли каква радост ще настане с новото правителство...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 19 rate down comment 4
v_tin
преди 11 години
Може да е национално отговорно, но за съжаление е малко вероятно. Не бях в Бг за да проследя целият цирк, но цялата история с СРС-тата и бюлетините е съшита с бели конци. Някой някъде казал, но никой не го вижда и чува. По бай тошово време официално анонимки не се разследваха. Но никой не се показва официално- ченгетата срещу Цветанов анонимни, прокурорите анонимни, може би аз също съм анонимен. Може би сега ако изпратя на афера.бг подслушан разговор между гея и феса също ще бъде публикуван, независимо че ще го измисля набързо и цялата държава ще се тресе седмици от това което ще напишаА що се отнася за двете малки партии и по специално за Сидеров, той ще има най-голяма далавера от сегашното положение, ще го увърта за национална отговорност, ще се бие в гърдите как ще изгони чуждите монополи/не че ще стане, но той така си говори/ и най-накрая ще клекне и пред нови избори ще предпочете коалицията.Мила родна картинка
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 16
robert
преди 11 години
Може, но първо да се вкара в затвора Цецо И Боко.После на ГЕРБ може да почне да се вярва по малко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 20 rate down comment 2
STRAHO
преди 11 години
Какво значи : "...национално отговорно правителство..." !!? Дали когато изговарят това клише, изобщо се замислят над значението на думите в него!? Или си мислят, че ние избирателите не го правим!? :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още