IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Костов: Трябва да се водят войни с монополите и мафията

След изборите на 12 май ще бъдат водени нови преговори за обединение на дясното пространство, обеща лидерът на ДСБ

09:01 | 07.05.13 г. 16
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Иван Костов. Снимка: Официален сайт на ДСБ</em></p>

Иван Костов. Снимка: Официален сайт на ДСБ

Хората не се интересуват от това дали ДСБ ще подкрепи евентуален нов кабинет на ГЕРБ и дали ще бъде съставен програмен кабинет с участието на "тъмносините", коментира в студиото на bTV лидерът на партията Иван Костов. Той обясни още, че по време на срещите си с избирателите поставените му въпроси са били свързани със земите, състоянието на засетите култури и изкупните цени.

Притеснението на хората е, че в България няма върховенство на закона, единодушно е становището, че връщането на лиценза за "Лукойл" от страна на ВАС е създало нова несигурност в страната, допълни още Костов. За него именно това е най-големият проблем в момента. "Досега имаше върховенство на монополите, на политики", обясни още той.

Именно ръстът на монополните цени e в основата на колапса на българския пазар, смята Костов."Войни трябва да се водят - с монополисти, с мафията", заяви още лидерът на "тъмносините". Тези битки трябва да се водят с открито сърце.

Сред реалните мерки, които биха предприели от ДСБ за излизането от кризата, освен борбата с монополите, е подкрепа за малкия и средния бизнес чрез намаляването на разрешителните режими и развитие на стратегически проекти. "Но не като АЕЦ "Белене", а като пътя Кулата - София - Видин - Дунав мост 2", заяви още Костов. Други големи проекти са развитието на пристанището Варна - Запад, както и доброто управление на водните ресурси. 

ДСБ биха подкрепили правителство, предлагащо мерки за излизане от кризата, стана ясно от думите на лидера на партията. "Безспорно сега е нужен национален консенсус", заяви още лидерът на партията и допълни, че тезата, че през есента ще има нови избори води до апатия и "изваждане на хората от политическия процес".

На въпрос дали ДСБ биха подкрепили програмно правителство с мандат на БСП и премиер Пламен Орешарски - бивш финансов министър в кабинета на Иван Костов, Костов коментира, че зад Орешарски стоят "изхарчените пари за проекта АЕЦ "Белене". 

"Раздялата" с партията на Надежда Неински и липсата на обединение Костов обясни с напускането на разговорите от страна на Неински. "Това не е мой въпрос", коментира още той, но допълни, че след изборите ще бъдат водени нови преговори за обединение на десните. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

15
rate up comment 1 rate down comment 0
Biso
преди 11 години
Една книга, нагледно представяща българския политически живот, в частност БСП и отговаряща на въпроса - Защо след 23 години преход, България е в това положение! Но и даваща насоки, какво може да се очаква или по-скоро, че нищо добро не може да се очаква!***.nikolaikamov.com/book/kamov-book.pdf
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 5 rate down comment 0
Людени
преди 11 години
Лицето Иван Йорданов Костов направи "каквото можеше" и за едните и за другите, а сега други да му водят "войните" !*** !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 6 rate down comment 6
VINS
преди 11 години
Това се нарича цинизъм!!! Точно тоя *** да говори за война с монополите!!! Лошото е че тези профани които гласуваха за него сега ще гласуват за ГЕРБ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 17 rate down comment 5
Chick-Chirick
преди 11 години
Аз пък водя война с Костов и такива като него, като не гласувам за тях!http://frognews.bg/news_54144/Spravedlivostta_iziskva_SDS_i_DSB_da_ostanat_izvan_parlamenta/всичко си е казано точно и ясно. Без теории, а с документи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 10 rate down comment 1
STRAHO
преди 11 години
Ако бизнеса досега е нямал условия, от къде тези пари в офшорните сметки!? Те да са само там. :D Като им се оправил бизнеса и доходите щели да се повишат! Е..... от '89 насам ги чакаме на вода и хляб . :D:D...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 8 rate down comment 1
STRAHO
преди 11 години
Не е само той! Всичките са така! Имам чувството, че вместо суверен, избирателя е третиран като разменна монета в търговски сделки между 100 -на БГ фамилии и техните контрагенти от чужбина. Били ми най предприемчиви! Хайде де..! Много бързо може да им се намерят заместници! Един вид: "Ние ви даваме правото да стрижете овцете ни в замяна на еди какво си" Хей !!!! Дайте да си дойдем на местата! КОЙ е СУВЕРЕНА в тази държава !? Достатъчно условия сме създали. Къде ни е келепира !?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 23 rate down comment 23
alphaomega
преди 11 години
1. Намаляване броя на държавните служители с 50%2. Увеличаване на митата за внос със мин. 150% (поражда нужда от местни производства)3. Въвеждане на прогресивен данък върху доходите от 1% до 35%.3. Премахване на валутния борд.4. Спиране на помощите на циганите5. Задължаване на чуждите вериги магазини да продават мин 50% български стоки, произведени в България6. Намаляване на акциза върху горивата със 75%7. Мащабни инвестиции в модерна железопътна инфраструктура, до всички големи градове.8. Държавни инвестиции в земеделие, премахване на данъците за земеделските производители и създаване на регулирани борси за селско стопанска продукция без посредници и прекупвачи,9. Пълно цифровизиране на обществените и административни услуги. (не за едно листче да ходя до другия край на България)10. Увеличаване на инвесициите в образование и изграждане на връзки между частния бизнес и образователната система. Ето това трябва да се направи (не задължително в този ред)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 11 rate down comment 25
choss
преди 11 години
Със Костов или без него, в България трябва и рано или късно ще се проведе политиката, залегнала в Програмата на ДСБ-БДФ.Информиран избор означава храта да гласуват с бюлетина 27.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 30 rate down comment 5
Tony
преди 11 години
Костов, със сигурност няма да бори монополите!Само ще ги притисне, докато започнат да плащат на него!:))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 26 rate down comment 7
Dino 18
преди 11 години
Не е важно какво е казал Костов. По важно е че медиите непрекъснато ни го натрапват. Защо !!! Този човек отдавна е станал ясен на хората ( не говоря за разни платени интересчии и заблудени овце ) и няма никакъв шанс повече да им спечели доверието .Но защо все пак постоянно ни го поднасят? Защото медиите работят за него и останалите като него а не за ВАС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още