IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Скандалите с подслушването продължават

Твърди се, че героите в новия запис са Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов

13:52 | 26.04.13 г. 48
Скандалите с подслушването продължават

Скандалите с подслушвания, записани разговори и компромати продължават с пълна сила. След като вчера бившият земеделски министър Мирослав Найденов хвърли „бомба“, че Цветан Цветанов е организирал подслушване на всички министри от кабинета „Борисов“, а в последствие вторият се закле в децата си, че такова нещо няма, в медиите изтече нов запис.

Твърдението е, че записаният разговор е между бившия премиер Бойко Борисов, ексземеделския министър Мирослав Найденов и градския прокурор на София Николай Кокинов.

Самият запис бе разпространен от анонимен източник на редакционните пощи на редица медии. Имейлите са изпратени от boykonaydenov@mail.ua. Анонимният подател се представя като служител на СДОТО – „един от тези, които ви подслушват“.

Той посочва, че е участвал в нерегламентирано подслушване в началото на април тази година на среща между Бойко Борисов, бившия министър на земеделието Мирослав Найденов и градския прокурор на София Николай Кокинов в „Двете халби“.

„На нея се обсъждаше какви са възможностите да бъде прекратено делото за корупция, по което Мирослав Найденов е обвиняем, и куп други неща, касаещи  държавата. За да отидем на тази „тренировъчна мисия“, бяхме изпратени с обяснението, че е по разпореждане на Цветанов, въпреки че министърът на вътрешните работи тази сутрин беше Петя Първанова“, обяснява анонимният подател, който е подписал писмото си като Бойко Найденов Кокинов.

Разговорите съдържат нецензурни думи, все още не е ясно дали записите, на които се чуват гласовете на Борисов, Найденов и Кокинов, са автентични. Публикуваме изнесената стенограма без редакторска намеса.

Пълна стенограма може да прочетете в Dnes.bg

Самите записи може да чуете ТУК, ТУК и ТУК

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 19 rate down comment 8
Peter_Gospodinov
преди 11 години
Абе тези Vesko и Lucky истински хора ли са ? На мен ми приличат на някакви автоматични скриптове ;) Като видят ББ или Бойко и мятат random тъпотия от заредените в базата. Те и за това нямат нищо общо с темата пък и веха да се повтарят :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 17 rate down comment 16
LuckyYou
преди 11 години
Виждате ли бащица Буда как умело настройва подчинените си един срещу друг. Мирослав Найденов му е "приятел" и Цецо му действал зад гърба. Пък Цецо държи от другата страна - той дава поръчките за подслушване и кара другите да мисля че е Цецо. Ето и с такива похвати до върха на държавата стигна. Истината обаче излезе наяве, надяваме се силно тези повече до власт да не се докопат - видяхме ги всички какви са!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 21 rate down comment 4
Hris0 Hrist0v
преди 11 години
Ама добре де, аз не разбирам този "скандал", ББ през 2011 г. публично си заяви в медиите, че подслушва министрите. Те после всичките публично казаха, че нямат нищо против от това. А сега излизат доказателства, че ББ е казвал истината и има скандал. Не го разбирам, но забелязвам, че българите все още ги преследва призракът на соца- ДС и адски много ги е страх от него. Все още това, кой е бил агент на ДС и кой не отеква в скандал. Всяко разсекретено досие се превръща в политическа бомба, а дори и намек за използване на методи на ДС се посреща с линч. Е вярно, после народът пита: "Абе защо не подслушвате телефоните на престъпниците?", ама кои са престъпниците и как се отсята. Как така за едни може за други не? Та, моля да ми обясните къде е скандалът тук?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 10
Vesko94
преди 11 години
Българи, гледате ли как си въртят нещата, а ние лудите ги избираме и ги слагаме там. Ако кажем, че това е било само по времето на ГЕРБ, ще сгрешим. Сигурен съм, че го е имало и при другите. Затова, дайте да се стегнем и да ги ометен всичките тия инсектициди. Крайно време е да получат по една стая в затвора
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още