IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кунева: При никакви обстоятелства няма да сме с ГЕРБ и БСП

Картелът между двете партии е основният ни опонент на изборите, категоричен е лидерът на "България на гражданите"

09:00 | 22.04.13 г. 16
<p>
	Меглена Кунева, Снимка: БТА</p>

Меглена Кунева, Снимка: БТА

- Г-жо Кунева, обявихте като кауза номер 1 за партията да станете първа сила на парламентарните избори. Как ще постигнете този резултат?

Резултатът на едни избори не може да бъде кауза. Истинската кауза е нещо, в което човек вярва, нещо за което има ясна визия и точни приоритети. В момента политическата класа в България страда от пълна липса точно на визия и приоритети. В този смисъл моята кауза, моята визия за България е тя да се превърне в една нормална и европейска страна.

- Социолозите обаче отчитат спад в подкрепата за "Движение България на гражданите", очаквате ли промяна в последния момент?

Очаквам подкрепата за „Движение България на гражданите” да бъде точно такава, каквато сме заслужили. Вярвам, че хората, които ще ни подкрепят на парламентарните избори, ще са тези, с които споделяме еднакви ценности – на европейското развитие, на обществото, в чиито център е обикновеният гражданин, и преди всичко ценността на нормалността.

Ясно е, че в „Движение България на гражданите” не разполагаме с огромни партийни субсидии, ясно е, че зад нас не стоят олигарси с огромни финанси и огромни интереси, ясно е, че няма да разчитаме дори и на един купен, манипулиран или контролиран глас. Разчитаме само на себе си, на визията, която споделяме, и на гражданите, които ще ни подкрепят. Без значение колко на брой са, аз лично им благодаря за това, че ме подкрепят.

- Още на старта на кампанията започна роенето в редиците на партията Ви. Защо някои местни структури оттеглиха доверието си от Вас и защо Ви обвиниха, че единствената Ви цел е властта, а не промяната на модела на управление на страната?

„Движение България на гражданите” не е партия на политиците. „Движение България на гражданите” е партия на гражданите. Това не беше осъзнато навреме от неколцина, които смятаха, че този нов проект е просто ракета към властта. Аз съм щастлива от това, че неколцината по-слаби не издържаха на напрежението и я напуснаха точно преди същинската кампания. Мога уверено да заявя, че имам пълно доверие на хората, с които работя, и на гражданите, с които говоря всеки ден. Сигурна съм, че точно с тях ще променим модела на управлението в България.

- Хората ще ви питат по време на кампанията за изборите за конкретни неща. И за пенсиите, и за социалната политика. Какво ще им обещаете?

В тази кампания имам само едно обещание – обещавам, че ще работя за гражданите, защото ме е грижа за това, което се случва в страната ми. Вярвам, че всеки трябва да го е грижа. Всичко друго, пенсиите, социалната политика, са част от програмата, върху която всички в партията работиха – и специалистите, и обикновени граждани, които досега не бяха членували в никоя партия.

В нашата програма обърнахме най-голямо внимание на това какво трябва да се направи, за да заработи българската икономика и българският бизнес, за да се преборим с бедността, безработицата и безперспективността.

Най-спешните мерки, които трябва да бъдат предприети веднага след изборите, са мерките срещу монополите и държавния рекет върху бизнеса. В момента, в който примката от врата на българската икономика бъде свалена, ще се отворят нови работни места. По изчисления на икономистите ни, само с премахването на незаконните практики в бизнеса и икономиката за две години ще се отворят 150 000 работни места и допълнително ще намали цените на стоките, които са под контрол на монополи и картели като електричеството, водата и горивата. Това е моето обещание – ще работя за една нормална и европейска България.

Последна актуализация: 13:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 12 rate down comment 0
Pyramid
преди 11 години
...и фактът, че тя не е правилният човек, за жалост, не означава, че останалите са. Избираме измежду зло и друго зло.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 15 rate down comment 0
Pyramid
преди 11 години
И "неагресивното" И говорене не е толкова от добро възпитание, колкото от...нямане какво да каже. Ама така, достоверно и убедено. Затова е толкова бледа, тиха, неразпознаваема. И, ама изобщо, не я виждам като лидер. Говори за "нормалното", сама явявайки се "нормална" щерка на едно ненормално минало и прекрасно функционираща, без конфликти със средата в едно още по-ненормално настояще. "Тихите води са най-дълбоки". Казано е не случайно. А на руски е още по-точно: "В тихом омуте черти водятся".И те така тэ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 20 rate down comment 0
THE TRADER
преди 11 години
Не само шаблонно говорене, а говорене и нищонеказване! 1!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 15 rate down comment 0
deant
преди 11 години
Госпожата е шампион на шаблонното говорене. Радвам се, че модата му мина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 0
Pyramid
преди 11 години
-Не обиждай животното.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 0
optional
преди 11 години
а един мармот....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още