IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кунева: При никакви обстоятелства няма да сме с ГЕРБ и БСП

Картелът между двете партии е основният ни опонент на изборите, категоричен е лидерът на "България на гражданите"

09:00 | 22.04.13 г. 16
<p>
	Меглена Кунева, Снимка: БТА</p>

Меглена Кунева, Снимка: БТА

- За пръв път на парламентарните избори ще се изправите срещу бившите си съпартийци от НДСВ. Трудно ли ще ви бъде?

Никоя битка не е трудна, когато човек има ясна визия и цели. Това, за което аз се боря, е нормална и европейска България, а не да победя една или друга партия. Все пак, ако говорим за партии, моят опонент е картелът между ГЕРБ и БСП.

Това са партиите, които са в съюз със своите влиятелни приятели и монополни кръгове, а не с обикновените граждани. Това са партиите, които са готови да се споразумеят помежду си за това кого да пратят във Висшия съдебен съвет, но не могат да откликнат на наставленията на Европейската комисия за изкореняване на организираната престъпност в страната. Това са партиите, които аз и хората, които ме подкрепят, рано или късно ще победим на избори.

- Изборите са и математика. Какъв резултат очаквате?

Резултатът от изборите е преди всичко непредвидим. Очаквам „Движение България на гражданите” да се докаже пред избирателите си – да докаже, че това е партия, която няма да влезне в нечестни уговорки, която няма да подведе подкрепящите я, и която винаги ще се интересува от конкретните проблеми на хората. Ако „Движение България на гражданите” постигне това, изборите ще са успех за нас. Вярвам на избирателите, това е моето послание и съм сигурна, че ще ме чуят и разберат.

- Как може да изглежда една следизборна коалиция и виждате ли се в нея?

Всички варианти за следизборни коалиции между политическите партии са отворени, но не и за нас. Единственото, което гарантирам, е че „Движение България на гражданите” ще спази предизборния си ангажимент да не се коалира с никоя партия от картела – ГЕРБ, БСП, ДПС. Това е ангажиментът, който съм поела към хората, които ме подкрепят. В крайна сметка винаги е по-добре човек да загуби честно, отколкото да спечели с измама.

- Как изглежда Вашето правителство?

Когато изборните резултати дадат еднозначен отговор, че „Движение България на гражданите” може да състави правителство, тогава то ще изглежда по един начин – нормално, без “калинки” и без министрите да бъдат подслушвани.

- Готова ли сте да подкрепите ГЕРБ, ако, както сочат проучванията, отново е първа политическа сила?

При никакви обстоятелства „Движение България на гражданите” няма да се коалира нито с ГЕРБ, нито с БСП. Това противоречи на точно тази моя визия, тази моя мисия, за която говоря. С ГЕРБ начело на страната, България не може да бъде нормална европейска страна.

Готова съм винаги да призная всичко положително, което една партия е направила за страната си – да, строят се магистрали, да, София има спортна зала. Междуградските пътища обаче са забравени, училищата са без физкултурни салони. Заедно с това се протектират и проектират монополи и близки до управляващите бизнесмени, заедно с това ежедневно политиците от ГЕРБ обиждат обикновените хора с изказвания като това, че пенсионерите са изяли фискалния резерв, и в крайна сметка България по времето на ГЕРБ беше пусната по хлъзгавата писта на икономическия крах.

Точно обратното на това е моята визия – аз искам България да бъде на своите граждани. Ще работя за предвидима България на перспективата и България на развитието.

Автор: Камелия Цветанова, Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

16
rate up comment 4 rate down comment 0
Pyramid
преди 11 години
- На кого говориш?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 8 rate down comment 1
kiril90
преди 11 години
Няма как да се случи Кунева да бъде водеща на изборите, дори в най-смелите и мечти. Още е спорен въпросът дали изобщо ще влезе с представителство в парламента, защото хората изгубиха доверие както в нея, така и в движението и особено след разпада на Движение България на гражданите преди около седмица.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 10 rate down comment 1
felipa86
преди 11 години
Естествено, че Меглена Кунева няма да е нито с БСП, нито с ГЕРБ, убедена съм, че колкото и да и се иска просто няма как да я приеме нито една от двете водещи партии, а и никой не иска коалиция, най-малко с лицемерна интригантка като Пръмова.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 8 rate down comment 0
bgMan
преди 11 години
Гладен изпаднал комунист нови гласове на избори сънува....Поне още можеш да сънуваш подобни фантастики. След изборите и тази химера ще изгубите и може да почнат кошмарите :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 4 rate down comment 15
jelenski
преди 11 години
То не, че някой ви иска - никой не ви ще, така както никой не иска ГЕРБ. Единственият избор е ГЕРБ или БСП, а ГЕРБ направиха така, че дори хора, които никога не са гласували за БСП сега да го направят. Защото няма нищо по страшно от прости, нагли и неграмотни управляващи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 9 rate down comment 3
MVA123
преди 11 години
Изключително подмолна личност, както и хората стоящи зад нея. Успява да привлече недоволни избиратели на своя страна. Изказванията и са с тънка злоба пуснати безвучно, но смръдливо.Това е недоразумение, за което наистина, ще ни е срам пред света. За такива народът има приказка. Въздух под налягане. В момента тече реклама по телевизията за премахване на излишните газове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 7 rate down comment 0
Chick-Chirick
преди 11 години
Офффффф 50 евро и минимум 6 часа време ще струват на семейството ми тези избори, а да не можеш да кажеш с кеф, че си е струвало защото е добре за България ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 14 rate down comment 3
naso_fr
преди 11 години
Тая само пълни медиите с глупости. Баща и е от най-всишите комунисти, тя сега се прави че не е от едно кутило с БСП. Айде на ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 7 rate down comment 0
Бате Пешо
преди 11 години
На тая стрина няма ли кой да и каже да не дава на всички щото никой не си иска.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 10 rate down comment 0
Бате Пешо
преди 11 години
На тая стрина няма ли кой да и каже да не дава на всички щото никой не си иска.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още