IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

АЕЦ "Козлодуй" с 19 млн. лв. загуби от ограничаването на производството

От вчера е намалена мощността на Пети блок на АЕЦ „Козлодуй” на 750 мегавата и на Шести блок на 550 мегавата, уточни ръководителят на централата

13:53 | 04.04.13 г. 24
 АЕЦ "Козлодуй" с 19 млн. лв. загуби от ограничаването на производството

Общо 19 млн. лв. ще бъдат загубите на АЕЦ "Козлодуй” от мярката за ограничаване на производството на електрическа енергия.

Това каза изпълнителният директор на централата Валентин Николов по повод заповедта на Електроенергийния системен оператор (ЕСО), с която се налага ограничаване на производството на електрическа енергия на всички производители, съобщи "Фокус". 

"По цени от регулиран пазар загубите за АЕЦ "Козлодуй” ще е 16 млн. лв., а по себестойност – около 19-20 млн. лв.”, уточни Николов.

"Заповедта няма краен срок, но предполагаме, че ще е до излизане на V блок на АЕЦ "Козлодуй” в планов ремонт”, каза още ръководителят на централата.

Николов бе категоричен, че безопасността на АЕЦ „Козлодуй” е изцяло гарантирана, като уточни, че от вчера е намалена мощността на Пети блок на АЕЦ „Козлодуй” на 750 мегавата и на Шести блок на 550 мегавата.

„Не е приятно, защото технологично е разчетено блоковете на централата да работят на максимална мощност. Това са критични мощности, но трябва да се съобразим с разпоредбите. Технологично това не е най-оптималната мощност и поради това системите са подложени на свръх натоварване. В момента се държат много добре”, каза директорът на централата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:29 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

12
rate up comment 5 rate down comment 0
deant
преди 11 години
Ами точно това което казваш. Те тези които са били истински комунисти, както сам каза никога не са успели да приложат качествено комунизма и най-вероятно са били само идеологисти. Но тези които управляваха и тогава и сега са хамелеони. Това Недялко М. Цанев. Ходят с кръпки и живеят в гарсониера, и вярват в иначе добрата идея, както на комунизма така и на демокрацията. За съжаление тези които прилагат идеите не са никога нито моралисти, нито идеалисти, а само въртят платната да хванат течението. В едно състезание с плаващи правила, този с морала винаги губи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 3 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 11 години
Прав си - днес забравих! хаха! Дано си тръгнат някога... хахаха! Вие ги подсещайте по-често! хаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 10 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 11 години
Не знам на кого викате *** тогава?! Аз ли бъркам нещо, или всяко правителство, вкл. и на Жан Виденов, което е управлявало в България през последните 23 г. дойде на власт с политическа програма за приватизация, реституция, пазарна икономика, НАТО, ЕС, либерализъм, капитализъм. Какви *** ви гонят в болните ви мозъци? Отрочета... знаеш ли колко отрочета на върли капиталисти от преди 9.IX. живот си живееха при комунистите? Да не са били комунисти?Това, което помня най-много да се е викало по митингите през прехода е "Долу БКП!". Кой е виждал за последно митинг на комунистическа организация, както в Гърция напр.?Стига глупости! В България комунистите и при Т.Ж. беха в немилост! Истинските комунисти са си хвърлили партийните книжки още след априлския пленум през 1962 г.! Имах по женска линия такъв роднина!Пичове, не лъжете хората! Тези, които ограбиха България са онези, които обичат парите! Тези, които ги критикуват са онези, които не се докопаха до кокала първи и вият от мъка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 1 rate down comment 0
Tony
преди 11 години
Аааа неееее!Да намалят цената общо, за да могат да изнасят и аз да купувам на същата цена!!Не искам да свалят цената за износ, а аз да им плащам високи цени да си покрият загубите от износа!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 7 rate down comment 1
benedict
преди 11 години
Mavi Goz, не си си пил хапчетата май. Те *** не са си тръгвали.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 9 rate down comment 0
deant
преди 11 години
Мави по принцип харесвам логиката ти обаче не си прав. Защото *** не ги сменихме, а точно същите и техните отрочета сега изпомпват системата. И точно там е проблема. Елита от преди 45-та се пребоядиса и е продължава сега да е елит, дори някои от методите са му същите. Това е същината на проблема ни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 11 rate down comment 13
Mavi Goz
преди 11 години
Продължавайте да си гъгнете мантрите за ***, дано ви помогнат, докато гълтате вода...! хахаНе знам какво ограбиха ***, ама като ги сменихме, в държавата мърдаха близо 9 млн. и немаше ни един безработен, гладен и неграмотен. А, и токът на 6 атомни реактора и незнам колко ТЕЦ-а и ВЕЦ-а не стигаше...! Тогава хората са проектирали Белене, за да стига!От много капитализъм, те докъде стигнахме! Като гледам, и гърци, италианци, испанци, хем без *** - и те са цъфнали и вързали, точно като нас! Че и по-зле... ! хаха!А ти си дрънкай за ***, важното е да ти става гот... хаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 0
STRAHO
преди 11 години
Често съм писал тук че овчаря трябва да стриже С МЯРКА! Да се грижи за стадото защото то или ще умре от тормоз или ще избяга при други овчари! Истината е, че тия дето се пишат елит в тая държава /бизнеса и техните производни в политиката/ просто не струват, но за сметка на това искрено са убедени че само те могат да водят нацията. Убеден съм че си вярват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 2
STRAHO
преди 11 години
Турците казват: Акъл паръз патки пасе! Или нещо такова. Ако съм объркал думите ме извини! Когато *** разграбваха тази страна, изобщо не им хрумваше / защото на простолюдието от което произхождат не им е присъща интелигентността/, че в края на краищата тя ще се обезлюди! Да бих се радвал, поне от последния, за момента само планиран , колосален грабеж на *** да се отърве тази изстрадала държава. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 17 rate down comment 0
studioaa
преди 11 години
НАМАЛЕТЕ ЦЕНАТА, за да стимулирате вътрешното потребление на електроенергия некадърници такива. Според принципите на пазарната икономика, когато имаме пренасищане с дадена стока на пазара, цената и трябва ДА ПАДНЕ. ВЕИ не са свещена крава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още