IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борисов направи рязък завой наляво

След близо 4 години призиви за ограничаване на разходите, премиерът в оставка признава, че фокусът трябва да е върху доходите и заетостта

19:17 | 06.03.13 г. 57
Борисов направи рязък завой наляво

Премиерът в оставка Бойко Борисов признава необходимостта от лява политика вероятно на последното правителствено заседание на кабинета. Това се случва в края на мандат, който е белязан от строга фискална политика и призиви за орязване на разходите.

“Доходи и увеличаване на заетостта”, поръчва Борисов да бъдат записани в програмите на партия ГЕРБ, защото това не успяло да направи правителството в оставка, става ясно от стенограмата на заседанието.

“Да, ще кажете, това е много вляво - такъв е животът. Не може човек, който е без работа, да излезе и да му харесва паркът, не може. Това трябва да ни е в ума и в програмите”, категоричен е министър-председателят в оставка. Според него всичко останало, свършено от кабинета, хората го одобряват и ще бъде оценено.

Това, че правим спортни зали, това, че правим метро, това, че правим магистрали, това, че правим жп линии, пречиствателни станции, училища, детски градини, паркове – няма кой да не го признае.

В края на заседанието става ясно, че 4 млн. лева от парите, предвидени за предизборната кампания на ГЕРБ, ще бъдат дадени за православни храмове и джамии.

500 000 лева от субсидията си партията предоставя за нов храм в Ловеч. Пред министрите в оставка Борисов уточнява, че Ловешка област е единствената, в която няма катедрала и напомня, че за нея вече са предоставени веднъж 100 000 лева. Ловчанският митрополит Гавриил лично дойде на заседанието, за да чуе решението.

Министърът на вътрешните работи в оставка Цветан Цветанов разговарял снощи с главния мюфтия да бъде дадена информация кои джамии се нуждаят от ремонт.

“И с това бюджетът, който е осигурен за ползване в кампанията - около 4 млн. лв., ние ще започнем с минус тези средства, които ще си ги дадем за джамиите и катедралата”, посочва Цветанов.

Те не са минус, те са плюс, щом са за Господ, са плюс, контрира Борисов. Вътрешният министър в оставка веднага се поправя: „Мисълта ми е, че с толкова по-малко ще харчим в кампанията”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

21
rate up comment 28 rate down comment 0
bigiadri
преди 11 години
Чета коментари и все не мога да разбера ,защо никой не назовава главната причина ! Едни крали, други корумпирани трети т.н.. До сега никой не каза : ДА ПРОМЕНИМ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА! Според мен там трябва да има промени! Но никой не протестира срещу съдебната система! Защо палатковите лагери не са там? Единственото обяснение е че ВСИЧКИ ИСКАТ ВЛАСТ , КОЯТО ДА БЪДЕ НЕ НАКАЗВАНА , ако се злоупотреби!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 16 rate down comment 9
LuckyYou
преди 11 години
България е в черния списък за Шенген, класифицирана е твърдо на първо място по бедност и корупция в ЕС. По свобода на словото сме се сринали след Косово и Того. Населението ни пада неумолимо и краят на нацията е предизвестен. Това е резултатът от управлението на Борисов и ГЕРБ и на тия преди него, чиято креатура е той самият и от чиято утроба се е пръкнал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 13 rate down comment 11
LuckyYou
преди 11 години
Арогантността смърди на лъжа и лъха с просташка самоувереност от всяка негова дума, от всеки публичен жест. Но в древната книга на мъдростта - Библията пише: "По плодовете (делата) им ще ги познаете." Плодовете и делата на ГЕРБ по разграбването на държавата и раздаването й на престъпни и олигархични обръчи са налице. Техният "черен ПР" е незаконният погром срещу природните паркове, разпродаването за стотинки на дюните по морето, невижданото до момента чудовищно и безпощадно изсичане на вековните ни гори от 4 г. насам, разпродаването на Морската градина във Варна, издигането на ***, КТБ, Цеко, Котараците, Емил Димитров и т.н в ранг на държавни институции, действащи над законите и обществото, купуването на гласове, издигането и подкрепата на криминални престъпници във висшите етажи на властта, покриването на всички далавери на предишните правителства, политическите репресии, монополизирането на медиите и превръщането им в подмазваческа клика на послушни манипулатори, банковият произвол..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 1 rate down comment 1
STRAHO
преди 11 години
Ако изгледаш това вероятно ще направиш разлика. http://***.youtube.com/watch?v=oLPk8YBsL5Y
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 6 rate down comment 2
STRAHO
преди 11 години
Да си припомним близката история на "демокрацията" ни !http://***.youtube.com/watch?v=U_bG1Tc8nVw"Когато се хвърлят думи в пространството за връзки с ***, трябва да се имат предвид тия неща! Ако се търсят корените на явлението / плутокрацията у нас/ то те са точно в "ЛЯВАТА" БСП "
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 5 rate down comment 7
Chick-Chirick
преди 11 години
Много време мисля и все не мога да си изясня, защо *** не закачаха Батко и Братко, но сега червените форумци ми подсказаха отговора. То асфалта не ставал за ядене та за това гореспоменатите направо си прибирали парите, че те хората нали асфалт не ядат. Още от първите СРС/та ако си спомняте стана ясно, че ББ поел пред Гоце ангажимент, да не тормозят Мишо Бирата. Без договорки няма как да стане, особено след като комунистите държат всички позиции в икономиката. Ако решат само за покажат колко са силни, могат да съкратят маса народ от днес за утре и всяко правителство ще падне. Дали ни харесва или не това е истината. От днес за утре няма да стане. Ако държавата не бъде докарана пак до фалит ни трябват с яко бачкане поне 15г. да достигнеме що годе средно ЕС ниво. С лявата политика трябва да се свиква. Глобализацията ще унищожава все повече и повече работни места за нискоквалифицирани, а в ЕС такива бол. В БГ за лява политика 10% плосък данък е проблем. Преразпределение така не става
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 2 rate down comment 1
edimi
преди 11 години
Това ми хареса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 8 rate down comment 4
space-man
преди 11 години
Е нали ще ги ручаме магистралите за какво ще дигаш доходите? А като знам как ще ги вдигнете, айде нема нужда!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 4 rate down comment 6
aprilzi
преди 11 години
най интересно е аргументацията му, щом са за Господ, са плюс, контрира Борисов. от сега нататък се инвестира в господ щото друго спасение няма. на бб му фалират много бързо фирмите и хората да вземат масово да избягат. кво прайм? бб и бсп ще си останат с пенсионерите и магистралите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 17 rate down comment 4
haqan
преди 11 години
тази песен съм я слушал и от бойко и от станишев и от царя като са долу ще ви дигнем доходите като се качат нямало възможност мъжко дупе се *** веднъж не може да го излъжеш пак ако сме *** да вярваме а
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още