IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изборите ще са на 12 май

Президентът предложи дата за избори преди окончателния провал на опитите за съставяне на правителство

10:13 | 28.02.13 г. 33
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Изборите ще са на 12 май

Предсрочните парламентарни избори да се проведат на 12 май. Това предложи президентът на България Росен Плевнелиев по време на обръщение до нацията от трибуната в Народното събрание. „Не искам избори на Цветница и Великден – това са светли християнски празници, които трябва да ни обединят" За него първата възможна дата, на която и Централната избирателна комисия ще има готовност за провеждане на изборите е именно 12 май.

Обявяването на дата за предсрочни парламентарни избори идва преди окончателния официален отказ за формиране на правителство в рамките на 41-то Народно събрание. През тази седмица мандат за съставяне на кабинет бе връчен последователно на ГЕРБ и Коалиция за България, като и двете формации веднага се отказаха от дадената им възможност.

За кого бихте гласували на предсрочните избори?

БСП
ГЕРБ
СДС/ДСБ
ДПС
Атака
Друг
Няма да гласувам
Все още не съм решил/а
Общо 11628 гласа
Утре мандат ще бъде връчен на ДПС, като очакванията са и този път той да бъде върнат на президента. Едва тогава Росен Плевнелиев официално ще трябва да насрочи предсрочни парламентарни избори. Заедно с това, той ще трябва да разпусне парламента и да назначи служебно правителство.

Това развитие на ситуацията противоречи на едно от основните искания на протестиращите от последните седмици. Тяхното изискване беше парламентът да не се разпуска и да се формира програмно правителство, което да изпълнява ясна програма до края на настоящия мандат на Народното събрание. Политическите сили в парламента обаче категорично отказват да тръгнат по този път.

Сред най-куриозните стъпки по посока запазване на Народното събрание бе желанието на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да предостави 20 депутати от партията си, които да подкрепят решенията на евентуално правителство, излъчено от средите на опозицията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

33
rate up comment 0 rate down comment 2
tonitov
преди 11 години
Толкова далече, тия нагли червени демагози ще успеят да ни сандардисат, защото няма как да ни кандърдисат. Денонощно сипят плоски, нагли лъжи и клевети. Когато няма с какво да се похвалят, не им остава друго освен да плюят. Толкова са досадни и отвратителни в жаждата им за власт на всяка цена, както и я упражняват със всички средства и странни коалиции само с една и единствена цел, лично облагодетелстване. Полудели са и умора нямат. Да идва по-скоро 12май да си отдъхнем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 0 rate down comment 2
mos70
преди 11 години
Честно казано- прав си за партиите! За мен БСП се позиционира доста по-вдясно, отколкото трябва да е в действителност! Определено има известен "луфт" в ляво, който би могъл да се обере от някаква нова формация, докато в дясно има пренасищане!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 7 rate down comment 2
Jay Gould
преди 11 години
Антимонополните ни искания са изпратени и на: Светлин Тачев, Georgi Arsov, Янко Петров, Мариана Христова, Дончо Дудев, Yanko Andreev, Людмила Манова ...... Те са сред поканените от Президентът 35 души за обществения съвет. Да видим, колко от тия лица ще се опитат да ги представят пред президента и обществения съвет на който са поканени и кои от тях, гонят други цели.Антимонополни искания към Министерски Съвет на Република България -http://***.facebook.com/groups/10150108758025384/doc/10150877699585384/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 2 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 11 години
Да разбирам, че ти си десен, инвеститор и олицетворяваш онези, които искат да печелят пари, нали?Имаш самочувствие, идейна закалка и желание да правиш нещата. Такива са всички, които идваха да ни управляват до сега. И ББ беше такъв.... Еми, резултатите се виждат! Давайте все така, пътят е верен! А това по улиците можете и да не му обръщате внимание... хаха!П.С. Позитано, мозитано... :LOL:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 5 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 11 години
Ти можеш да си твърдиш каквото искаш, но аз коментирам какво се опитват да внушават на избирателите партините лидери. Бойко и ГЕРБ са под шапката на ЕНП и се пъчат за десни, а Станишко е шеф на Партията на Европейските Социалисти и също такъв на Българската Социалистическа Партия. За по-леви от сорта на откровени комунистически партии май не е прилично да се говори напоследък?А всъщност какво са в действителност всичките партии, има един много точен лаф:"Куче влачи рейс!"В България по принцип в партийните пристрастия хората са разделени на подобни на Левски и ЦСКА, а политическата мотивация на индивидите е доста прозаична - новия кмет от БСП ме изгони от работа и доведе шурей си, начи долу БСП! Бойко ми спря далаверата с една градинка в Лозенец - долу ГЕРБ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 1 rate down comment 2
rover
преди 11 години
Не споря, дали има или няма хора с някакъв си интелект, с леви убеждения.Ама я ми обясни ти, как може човек искащ да печели пари, да е с леви убеждения? Ами като иска да левее, нека раздава всичко, което е спечелил на по-бедните от него. Иначе другото е лицемерие и масаж на собствената съвест.Като ти чета постовете, си мисля, че онова, което го пишат за агитаторите от Позитано, драскащи по форумите, май си е жива истина. Иначе ляв инвеститор = шизофреник.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 4 rate down comment 3
bgMan
преди 11 години
И аз очаквам да има драстични разлики между прогнозите и крайният резултат.Има едно ядро анархисти, скинари и безделници купувани с по 15-20 лв. на участие, които постоянно подкокоросва хората да недоволстват и да издигат невъзможни искания а от друга страна се явяват празнословци и кукли на конци, които ни обясняват как целият народ бил излязъл на улицата. Аз освен 2-3 пъти в София и Варна не видях кой знае колко големи стълпотворения. Има едни Цоциалисти дето им е навик да преувеличават недоволството, когато не е насочено срещу техен кабинет.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 1 rate down comment 1
STRAHO
преди 11 години
Твърдя че ГЕРБ, стои по в ляво от БСП! Ако изобщо може да се каже, че БГ партиите са сформирани на идейна основа. БСП са социалисти в кавички! Попитай някой "млад" социалист в какво се изразява лявата политика и се посмей малко. :D Та зад тях стои НАЙ-ЕДРИЯ капитал с България ! За каква лява политика говорим при тях!? :)..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 1 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 11 години
хахаха... доста са ти странни изводите за умствения багаж на хората! Този сайт е за хора с десни убеждения и резултатите в анкетата са съвсем закономерни.Начи според теб, ако не си с десни убеждения и не влизаш в тоя сайт, автоматично следва извода, че не си начетен и разумен? хахаха!Толкова ти е двуизмерно твърдението, че и да ти посоча 5 имена на хора-върхове в разни области на човешкия интелект с леви убеждения, ти едва ли ще се усетиш за какво става дума...! :LOL:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 3 rate down comment 2
STRAHO
преди 11 години
Както писах по повод едно заглавие тук в "*** ", протестите даже могат да се разглеждат като подкрепа за правителството в оставка. Дори повърхностен анализ го показва. Интересно ми е сега, МАСТИТИТЕ социолози как ще се измъкнат от очевадно пристрастните си "анализи"! Какво му се иска на човек е едно, каква е действителността -друго!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още