IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Внимавайте с протестите, така идват диктатурите

Премиерът в оставка е готов да даде 20 депутати на БСП и ДПС, ако те се съгласят да направят правителство

13:31 | 25.02.13 г. 29
<p>
	Снимка: БТА</p>

Снимка: БТА

Премиерът в оставка Бойко Борисов призова протестиращите за разум в исканията, за да не бъдат експлоатирани за съмнителни цели. Той помоли за отговорно отношение към протестите „защото 17-а година така в Русия от властта на народа дойде Сталин с КГБ, така в Германия дойде Хитлер с Гестапо, в Румъния Чаушеску със Секуритате".

Това се случи след връщането на мандата за съставяне на ново правителство.

„10 секунди сме държали мандата, който ни беше връчен“, заяви лидерът на ГЕРБ. Предложението на Борисов е БСП или ДПС да вземат мандат за съставяне на правителство. Според Борисов двете партии „са едно“.

Той пресметна, че са необходими 20 депутати от ГЕРБ, за да бъде подкрепено правителство на БСП и ДПС в парламента.

„Бог ми е свидетел, казал съм му на президента, не искам да се меся в нищо. Готов съм да дам тези депутати за кворум - само толкоз. Но това означава Ахмед Доган да ходи всеки ден на работа“, заяви Борисов.

Като не го вземат мандата, ще им стане ясно на всички хора, че те ги лъжат за изборите, смята премиерът в оставка. Борисов заяви, че е „мобилизиран максимално“ и хората на изборите могат да избират между него и ГЕРБ или тройна, четворна, петорна коалиция.

Според Борисов е по-добре за два месеца да има отговорни „каквито и да са“, отколкото служебни министри.

След като няколко пъти по време на изявленията Борисов и Плевнелиев си размениха благодарности, точката сложи премиерът в оставка с думите: И от мен благодаря, ще се видим на изборите.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 8 rate down comment 2
albobo76
преди 11 години
Браво, по-точно никой не го беше казвал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 7 rate down comment 5
Lucifer
преди 11 години
на БГ и трябва един нов Пиночет.....няма др. спасение...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 15 rate down comment 1
forum_rookie
преди 11 години
Браво на Lucifer за "цената за безкръвния преход"! Това го разправям на всичките си познати. Страхливия, лицемерен и циничен западен елит сключи сделка с комунистическия "елит" зад гърба на многомилионното население на бившия източен блок. В последните 23 г. такива като мен плащат сметката по тази сделка. Доколкото мога да се ориентирам, аз ще плащам докато съм жив. За себе си не виждам надежда да се измъкна от "вноските" по тази сметка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 1
albobo76
преди 11 години
Прав си, но ако шеф на депутата са избирателите, а в нашата система шеф е партийния лидер. Затова лидерът може да си ги прави каквото си иска, да ги дава като стока също. А депутатите трябва да го слушкат, иначе няма да са депутати. Е...а ти демокрацията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 11 rate down comment 4
LuckyYou
преди 11 години
Костов за предложението на Борисов: Кръчмарска история :D :D :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 23 rate down comment 5
Lucifer
преди 11 години
Така става, когато комунизмът си е отишъл, но комунистите НЕ и то е факт със съгласието и пред очите на запада. Това беше цената за безкръвния преход на целия соц.лагер към......псевдо-пазарна, олигархична икономика без лустрация. И не се страхувайте, няма да стигнем до диктатура, защото тя просто не си е тръгвала. Ако до вчера е била диктатура на пролетариата то днес, със същите хора или с децата им е диктатура на олигархията, която ни докара до феодализъм. Няма да я има хиперинфлацията от 96-97, но ще има АЕЦ-Белене и то под "мъдрото" управление на Боко-тиквата със някоя нова партия или там както си го кръщат сега контролираща Гражданска организация. Така че аз вече виждам (като платените шаманки и баячки), как Боко-тикварина се завръща на бял кон за още 4 г като "едва оцелял от протестите и атентата на Доган дисидент" а нищо чудно да вземе със себе си и най-големия комунист Иван Костов дето направи цялата прватизация и не знам как случайно цялата промишленост попадна в ръцете на БКП
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 25 rate down comment 2
toto 2
преди 11 години
Ей за това протестира народа ,че всички се замозабравят като" хванат "властта , а всъщност тя им се" дава " по един или друг начинВинаги се гласува ънблок сякаш всичките там депутати нямат мнение и нямат глави на раменете си..Депутатът трябва да организира срещи по места ,затова са им тези коли и разходни и да се дипитва до хората които представлява и т.н
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 31 rate down comment 0
snedev
преди 11 години
Напълно е прав е за диктатурата, но "даването на депутати" все едно са стока на склад (не, че не са и то с лепнат етикет за цена) е изключително демократично ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 35 rate down comment 38
LuckyYou
преди 11 години
Буда ако може да се махне и да спре да говори небивалици нон-стоп ще ми е най-добре. Повече да не му видя мутрата на тоя, ето на това се надявам!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още