IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ив. Костов: Тройната коалиция взима властта при спешни избори

ГЕРБ да състави програмно правителство от експерти, предлага лидерът на ДСБ

11:29 | 25.02.13 г. 11
Ив. Костов: Тройната коалиция взима властта при спешни избори

Ако сега се проведат спешно избори, ще видим как тройната коалиция се връща на власт, смята лидерът на ДСБ Иван Костов.

Според него въпросът сега е дали ГЕРБ ще чуе хората, които протестират. Ако ГЕРБ иска да ги чуе, може да опита да състави програмно правителство, заяви Костов пред TV7 и допълни, че след като обявената програма се изчерпи, то може да се разпусне и да се отиде на избори. Той заяви, че единственото решение е съставяне на такова правителство, в което няма политици, а експерти и то изпълнява точно определена програма.

Иван Костов беше категоричен, че при сегашните закони, които не са пригодени за битка с монополите, тази битка не може да бъде започната. По думите му дори Държавната комисия за енергийно и водно регулиране да намери начин да намали цената на тока, служебно правителство не може да го направи. Костов заяви, че борбата със злоупотребите и с господстващото положение е изключително тежка и тя иска много кураж, смелост и подкрепа.

Той предлага да се премахне мандатът на контролните органи и да се назначат изцяло нови хора, които да поведат битката с монополите. Според него това може да се реализира за около три седмици.

„Ние можем да приемем мандат и да консултираме с президента той да състави своето правителство в този мандат, тоест това служебно правителство, за да има известна стабилност на политическата, изпълнителна власт“, заяви още Иван Костов.

Според него трябва да се подготви промяна в Конституцията, трябва да се направят референдуми, да е ясно какво иска народът и тази воля да бъде отразена в новата поправка на Конституцията.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:23 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

1
rate up comment 16 rate down comment 8
Mavi Goz
преди 11 години
Бреййй, много се затръшкал Костов за референдуми... По негово време това беше *** дума! Той не позволи референдуми когато подкара държавата във военен, политически и икономически съюз, сега се разтичал за референдуми за некакви монополи!И защо ли г-н Костов толкова се притеснява от изборните резултат? Защо, след като тройната коалиция причини толкова нещастия на българските граждани според него и Бойко, защо би могло народът пак да й даде властта?Или хората могат да направят "неинформиран и некомпетентен избор" - кога са живели по-добре?Той по-добре да се притеснява от партиите, които скоро ще започнат да се появяват и наричат днешните социалисти "буржоазни опортюнисти"... хаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още