IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Време ли е за протест срещу протестиращите?

Между разумните искания се прокрадват скандални предложения, а по-лошото е, че те получават и солидна защита

11:05 | 25.02.13 г. 64
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Знаем ли всъщност какво искаме? Снимка: БТА</p>

Знаем ли всъщност какво искаме? Снимка: БТА

Последна актуализация: 15:52 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

27
rate up comment 8 rate down comment 1
biserz
преди 11 години
Затова твърдя, че БСП са ултрадясна партия и тяхното ляво е мимкрия (хората просто бъркат ляво с дясно) - защото те въведоха закона за Корпоративното подоходно облагане, чрез който най-големите тежести да паднат върху най-бедните слоеве...Защо монополите не плащат по-високи данъци, след като искаме да осъществяваме контрол върху тях, а не те върху нас?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 2 rate down comment 1
biserz
преди 11 години
А като говорите за гарантирана печалба на енергийните монополи - може ли да ми кажете коя печалба е гарантирана, тази преди данъци или след данъци? Ако няма уточнение тогава има едно много просто решение - вдигане на данък печалба на енергийните дружества, на "златотърсачите" и пр. Затягане на контрола върху разходите и оттук за сметка на това може да се намали ДДС върху ел енергията. Естествено, след оценка на икономическия ефект и по-специално бюджетния. Регулирането на монополите започва от затягане на контрола върху разходите им и увеличаване на данъчните тежести директно върху тях, а не разпределянето им върху обществото...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 2 rate down comment 1
george_tn
преди 11 години
В подкрепа на предния си пост искам само да ви покажа за какво става дума в учебник по "Човека и обществото" (който си е чиста история) за 3клас(10годишни). За да се разберете първите 10 урока ще имате нужда от следните понятия:-църква, черква, патриаршия, патриарх, вяра, религия, християнство, мюсюлманство, ислям, Христос, езичник, богомил, ерес, светец. -книжовник, будител-държава, народ, страна, територия, администрация, армия, войска, институции. Писани закони ( и разликата с неписаните закони), държавно устройство.-цар, княз, деспот, боляр,-златни монети, респ. незлатни пари!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 15 rate down comment 1
Telerig
преди 11 години
Проблемът не е в политичискатата система, а в липсата на гражданско общество досега.Ако го имаше голяма част тези поразии дето станаха в последните 23 години нямаше да се извършат.Изхода прозрачност и контрол от обществото.Аз работя в чужда фирма и мога да ви кажа, че немеца краде не по-малко от българина, стига да има възможност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 4 rate down comment 1
vaskoblue
преди 11 години
Браво за статията! Единствено не съм съгласен с аргумента за финансирането. Защото към момента парламентарно представените партии се финансират както от бюджета, така и от чл. внос и дарения. Много често тези дарения са под масата. Не мисля, че е справедливо парламентарно представените партии да се явяват на избори с едни пари напред пред другите, както и да задължават всички хора да ги издържат чрез данъци. Смятам, че партиите трябва да се самофинансират, както от членски внос, така и от дарителски програми, за да е ясно кой на коя партия дава пари и коя партия чии интереси защитава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 16 rate down comment 1
george_tn
преди 11 години
само да допълня, че според мен ключа към разбирането на безумните искания е политическото невежество на българина. Почти на 100% българите нямат мирогледни определения за понятията държава, политика, власт и т.н., а камо ли да разберат механизмите движещи обществото. Проблема идва още от училището където ни индоктринират с някаква велика българска история, без преди това да са заложени понятията необходими за историческа оценка. Затова този протест е осъден да остане несъзнателен. Но пак ще се повторя, че ползите от протеста са големи защото ритна системата. Лично аз очаквам промяната и отвън.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 9 rate down comment 1
data
преди 11 години
Мави - стига с тия революции , дори в Гърция ако забелязваш му насвиха сърмите на тоя Ципрас . Всички играят една и съща игра и всички са чели Маркс - като вземат да се бунтуват я кредитна линия им отпускат , а им опрощават някой дълг и така до новата порция вълнения и съответната порция моркови
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 11 rate down comment 4
data
преди 11 години
България е член на ЕС - демек има 100 % хармонизирано законодателство , така че всякакви братвежи за нов социално икономически ред , тотална смяна на системата са глупости на търкалета . Света помни няколко тотални смени : Кромуел - прави Англия република , Френската революция - прави Франция република , октомврийската революция - прави Русия социалистическа : ВСИЧКИТЕ СА КРЪВ ДО КОЛЕНЕ .А за ситуацията : Проф. Минасян имаше блестяща статия защо България бидейки статистически добре хората се чувстват зле - ЗАЩОТО ОСИГУРЯВАТ НЕВИЖДАН КОМФОРТ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ СЛЕД КАТО ГИ ИЗБЕРАТ Дори Германския министър го каза : Хубаво е че протестирате , ама защо чак сега ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 18 rate down comment 7
vladimir.karolev
преди 11 години
Чудесна статия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 13 rate down comment 2
LuckyYou
преди 11 години
Поздрав за статията. Наистина ми хареса. Направете тема за това има смисъл от свикване на Велико Народно Събрание и промяна на Конституцията. Аз лично съм на мнение, че Конституцията си е достатъчно добра, само че тези законите не се спазват достатъчно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още