IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Не виждам смисъл да подавам оставка

До края на деня лицензът на ЧЕЗ ще бъде отнет, обяви премиерът

12:50 | 19.02.13 г. 40
Борисов: Не виждам смисъл да подавам оставка

До края на деня ще бъде отнет лицензът на ЧЕЗ, съобщи премиерът Бойко Борисов на извънредния брифинг в Министерския съвет. Процедурата предвижда разрешителното за извършване на дейност да бъде отнето от страна на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

Как обаче това ще стане и кой ще поеме обслужването на мрежите до избора на нов доставчик не стана ясно от думите на премиера. Има наложени глоби и на трите дружества.

"Не виждам причина да подавам оставка сега. За правителството и за ГЕРБ е по-изгодно да подадем оставка", обяви премиерът на въпрос дали кабинетът ще подаде оставката си, и допълни, че за него е все едно дали ще управлява още три или пет месеца. "Оставаме и ще видим", заяви той.

Ръст на доходите ще дойде след ръст на икономиката, коментира още премиерът на въпрос дали след оставката на Дянков ще има промени в подоходната политика. 

От 1 март обаче може да бъде намалена цената на тока с 8%, ако ДКЕВР се съгласи, обясни още Бойко Борисов. Той коментира още, че е съгласен да има гражданска квота в управлението на енергийния регулатор, каквито искания има отправени от страна на протестиращите. Борисов призова още и да бъдат подавани колективни искове срещу електроразпределителните дружества при ръст на сметките за ток с повече от 20%. "Съгласувал съм това с Комисията за защита на потребтелите", допълни той. 

На брифинга в Гранитната зала присъства още и Даниела Пеловска, която е внесла искания на организаторите на протестите. Тя попита какво се случва с установените нарушения в енергетиката. "Какво се случва с Румен Овчаров, Шулева?", коментира тя и допълни, че ако това правителство подаде оставка, парламентът "ще бъде пометен".

Нямам информация Дянков да е участвал в корупционни схеми, коментира премиерът на въпрос за оставката на Симеон Дянков. И допълни, че финансовият министър не се е справил с въвеждането на електронното правителство, както и е предизвикал проблемите със забавените плащания на земеделските стопани. В същото време обаче Дянков е осигурил финансовата стабилност на страната през годините. 

Борисов разграничи протестите - които се провеждат сега и тези на земеделските производители. "Правим всичко възможно да решим проблемите на хората. Ако не успеем, демокрацията е измислила избори", допълни още премиерът. 

Още новини от България можете да намерите в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:16 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

15
rate up comment 12 rate down comment 1
amanotumnici
преди 11 години
Нормално е работещите да издържат пенсионерите. Някога и ние ще станем пенсионери и нас ще издържат. Има взаимозаменяемост в този процес, т.е. с издържането на сегашните пенсионери ние правим инвестиция, която се изразява в бъдещата ни издръжка. Систематат бъркат ***, защото ние ги издържаме, а те в бъдеще няма да ни издържат. Ползата от тях е не нулева, а отрицателна. Ако ги нямаше, щеше да е най-добре, но уви ... Затова има възможности за политики, които да спрат издръжката на здрави, в работоспособна възраст хора. В момента един *** получава около 400лв помощи за едно дете по различни пътеки. Ами закакво му е да работи? Дори това е стимул да се множат и да се увеличава издръжката, която е тежестта върху работещите хора. Ок, ако ги издържаме, какво печелим от това? Нищо. Едно една задача, която никой не иска да се заеме да я реши, проблема с ***. Да върнат строителни войски, да ги вземат там, да им ударят няколко камшика и да ги научат да работят. Нека им платят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 9 rate down comment 1
data
преди 11 години
Или с други думи средната класа и работещите са притиснати както от долу / пенсионерите и ниско грамотните / така и от горе / облагодетелстване на заможната част от населението / . Или няма общество което да върви напред при положение че са задължили 1/3 от обществото да издържа останалите 2/3
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 3 rate down comment 3
data
преди 11 години
Прибави и облагодетелстването на по-заможната част от населението чрез - максимален осигурителен доход , 5 % данък дивидент , не плащане на осигурителни плащания върху дивидентите , ниско данъчно облагане на имотите им прикрити под формата на "фирмено" имущество
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 21 rate down comment 2
amanotumnici
преди 11 години
Така е, не цените са високи, защото и електроенергията и горивата са най-евтини в България спрямо всички останали държави в Европа. Доходите са ниски, но някой задава ли си въпроса защо? Последните години и следващите се очертава бюджета да е на дефицит, което означава, че въпреки всичко разходите за пенсии и социална политика са по-високи отколкото трябва. За да има високи заплати, трябва да се работи. В момента има няколко милиона пенсионери и няколко милиона крадлива и мързелива *** ***, която издържаме. Тя се размножава като *** и ще определя властта срещу няколко кебапчета. На всичкото отгоре е необразована, нито смята да се образова. Българинът остава един черноработник, изгърбил се от работа да издържа пенсионерите и ***, а и допълнително тези във власта го стрижат от тук и там. Проблемите са други, но никой не иска да се насочи натам, защото това всъщност е клона върху, който седи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 4 rate down comment 13
Internet
преди 11 години
Този плъх от Банкя още не е изнесъл докрай милиардитее си в Катар, когато го стори ще подаде оставка от самолета над Бахрейн
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 11 rate down comment 11
hommedome
преди 11 години
А лиценза на ББ кой ще отнеме.Отнемането на лиценза на ЧЕЗ е като да се уволни огняря за лошите резултати във фирмата (държавата).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 22 rate down comment 5
amanotumnici
преди 11 години
Читавите, интелигентните, умните, работливите и честни хора не се допускат до властта. Там се търсят друг вид птици, крадливи и алчни. Ако са откачени, идва като бонус.Бат Бойко коли и беси, ще пожертва майка си и баща си само и само Станишев да не го нашляпа на изборите. Народът всичко ще изпита на гърба си рано или късно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 22 rate down comment 3
Konsultant
преди 11 години
Пропусна, че ДЪЩЕРЯ и е зам. кмет на район Изгрев,НО ТЯ БИЛА 'НЕЗАВИСИМА' И 'ГРАЖДАНСКО "ОБЩЕСТВО"?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 32 rate down comment 8
Jay Gould
преди 11 години
"Някаква психясала лелка, г- жа Пеловска, с вид на милиционерка, бивш член на НИС на СДС, и бивш член на ДПС, със син работещ в Столична община за ГЕРБ, представяща се за "излъчена от протестиращите граждани", си събу миризливите партийни кюлоти и от наше име се надупи на властта!"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 25 rate down comment 12
SEBULBA
преди 11 години
Не е нужно да си комунист, за да мразиш крадливата мутромилиционерската пасмина! Апропо, Хамстера ми е не по-малко омразен от Тиквата...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още