IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цветан Цветанов: Всички загубиха от референдума

Вотът и дискусиите се политизираха, смята зам. - председателят на ГЕРБ

21:16 | 27.01.13 г. 18
Цветан Цветанов: Всички загубиха от референдума

Всички загубихме от този референдум. Изхарчени бяха 20 млн. лева за провеждането на вота, за който всички знаем, че нагласата е "Не", смята зам. - председателят на партия ГЕРБ Цветан Цветанов в официалната пресконференция на партията след провеждането на вота.

По негови думи БСП са направили генерална репетиция за парламентарните избори това лято и това е "най-скъпото социологическо проучване". Подписката за събирането на гласове с искане за референдума е била манипулирана и на места хората са се подписвали "за" или "против" евтин ток, допълни още Цветанов.

Според икономическия министър Делян Добрев 20-те милиона лева за този референдум е можело да бъдат похарчени за енергийна ефективност. "Проблемът със санирането е много сериозен и за санирането на всички жилища у нас са необходими 2,2 млрд. евро", допълни още той.

Референдумът не е бил "за" или "против" Бойко Борисов, а в повечето политически тълкувани са именно в тази насока, заяви още Цветанов и призова резултатите да не бъдат политизирани. По думите му проектът "Белене" нито ще осигури 60 хил. работни места, нито ще доведе до просперитет на региона. За него развитие на региона би донесъл проект като моста "Видин - Калафат".

Хората, които не отидоха да гласуват, всъщност са били против развитието на ядрена енергетика чрез нова централа, смята Цветан Цветанов.

Той припомни за резултатите от местния референдум в Бургас за петролопроводът "Бургас - Александруполис" през 2008 година. "Тогава БСП не се съобрази с резултатите от този референдум", заяви още министърът на вътрешните работи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:14 | 04.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

8
rate up comment 8 rate down comment 0
trendline
преди 11 години
"стабилни ниски " цени на енергия няма да видиш близките 30-40 години. Цените на енергията и ресурсите ще вървят нагоре, неизбежно е. Франция война води в момента за тази цел.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 4
deant
преди 11 години
... да се чете "стабилно ниски"Стига сте сравнявали ядрена енергия със зарзават и яйца!! Дайте да изринем всички зелени централи. Няма смисъл от тях ако ще имаме нов АЕЦ и ток в изобилие. На мен не ми се връзва да имаме хем много зелени централи хем нови ядрени мощности. В крайна сметка каква цена на тока ще плащаме?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 10 rate down comment 4
trendline
преди 11 години
И какво предлагате - другите като правят хляб, гледат животни, сеят и берат ябълки значи няма нужда да се занимаваме с това защото другите ще ни продадат. Ама откъде пари? От по-голяма конкуренция цените на ел. енергията ще станат стабилни за дълъг период, от което печелим всички.И не говорете за икономисти и финансисти че като гледам докъде докараха света ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 16 rate down comment 7
deant
преди 11 години
Българите отново повярваха на същите хора, на които вярват вече 60 и кусур години. Да вярваш, че една нова АЕЦ ще доведе до нечуван подем при положение, че имаме вече един изплатен АЕЦ , който продава вътре и за износ и подем няма... е нечувано ГЛУПАВО. Тука има икономисти и финансисти - изкажете мнение. Румъния прави централа и Турция прави централа. Ако ние направим на кого ще продаваме при положение, че ще има 3 нови централи! Търсене-предлагане-конкуренция - АЕЦ БЕЛЕНЕ НЯМА ИЗПЛАЩАНЕ. Моето дете отсега знам, че ще е емигрант, лично ще се погрижа да го пратя някъде другаде.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 11
popo_m
преди 11 години
Каква е загубата на Цветанов? Не пишете глупости, а мислете за планетата, мислете за идните поколения, на които ще оставите ядрен пустош, защото и след 100 хил. години мястото на построената аец ще е радиоктивно. Да не говорим, че бабите са заблудени как токът щял да поевтинее, тъй като някой инвеститор ще им построи безплатна централа и ще чака стотици години да се изплаща, тъй като той ще продава токът евтино. Какви наивници....Но, хак му е на простия народ, нека продължават червените да ги яхат, така им се пада.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 16 rate down comment 8
trendline
преди 11 години
Пътят на ГЕРБ вече е сами надолу. Партия само с една разпознаваема фигура ББ е обречена. Самия той и другите около него тотално "олекнаха"покрай този референдум.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 17 rate down comment 5
vzhekoff
преди 11 години
Много интересно, когато давам пари за 240 хрантутници, за заплата на същия Цветанов, за бистришките тигри, за Мишо бирата, това не са напразно похарчени пари, а за демократична процедура - вече са - т'ва е нивото на милицонера-физкултурник !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 4
LuckyYou
преди 11 години
Най-вече загуба за теб!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още