IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Мен ще ме забравите, но магистралите ще останат

Най-сетне България има инвеститори, които създават работни места, а не изнасят парите си извън страната

18:47 | 28.10.12 г. 43
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Борисов при откриването на новата база.<em> Снимка: БТА</em></p>

Борисов при откриването на новата база. Снимка: БТА

„Мен ще ме забравите, но магистралите и мостовете ще останат. Това, което строим, е в полза на хората и българите ще го ползват десетилетия напред - и софийското метро, и магистралите, и жп линиите, и административното обслужване“. По този начин премиерът Бойко Борисов коментира оценката на организацията Старейшини на ГЕРБ (СГЕРБ), според която е "един истински строител на нова България".

СГЕРБ бе създадена през 2008 г., за да подпомага включването на хората в зряла възраст в обществено-политическия, икономическия и културния живот на България.

Днес Борисов, който участваше в откриването на модерна база за ремонт на техническо обслужване на самолети Lufthansa Technik Sofia, заяви че продължават "да излизат плащания" още от 2005 година и сегашното правителство трябва да плати 2 милиарда лева заради управлението на предишни кабинети. 300 милиона платихме за хеликоптерите миналата година, влаковете още не са платени от 2005 г. и трябва да дадем още 300 милиона, 100 милиона лева за писта, 500 милиона кредита за "Белене", 800 милиона са задълженията на БДЖ заради 20-годишното им калпаво управление, посочи премиерът, цитиран от БТА.

По време на церемонията по откриването на базата Борисов добави, че най-сетне България има инвеститори, които създават работни места, плащат данъци, а не изнасят парите си извън страната. Виждате, че Lufthansa са стигнали до извода, че всичко, което имаме като база и специалисти, е подходящо за голяма инвестиция, каза той.

Борисов добави, че не така са се отнасяли предишните правителства и даде пример с авиокомпания "Балкан". Две правителства строиха аерогара София, а сега трябва да платим 43 милиона долара за  некадърната им работа, заяви премиерът. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:30 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

27
rate up comment 5 rate down comment 3
rogers
преди 11 години
най се дразня като чуя някоя мърда - включително мои роднини да ми обясняват , че хората асвалт не ядели. Асвалта го купуваме главно с пари от Европа и много помага да измират по -малко хора - например в отсечката Ст Загора - Бургас където всяко лято всеки ден почти четях за катастрофи. Така, че е добре търтеите да знаят, че и без магистрали те пак щяха да са си мизерници защото никой няма да вземе заем за да даде на тях пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 3 rate down comment 2
space-man
преди 11 години
Браво за магистралите, ама защо южната дъга стигна само до Бизнес парка на Плевнелиев. Иначе вече е ясно,че щом се кани да влиза в историята ББ няма да има амбиции за следващ мандат. Затова и не му дреме от непопулярните решения на правителството. Иначе предлагам на въпросните старейшини и бюст, а защо не и паметник в цял ръст да му издигнат в Банкя. Аз лично ще дам 5 лв. от сърце.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 5 rate down comment 1
FINTA
преди 11 години
Турците подобно на китайците произвеждаха нискокачествена продукция на мизерни цени. Нали знаеш че стоката от там караше от ден до пладне? И обърни внимание на думата ПРОИЗВЕЖДАТ! Ние нищо не произвеждаме. Къде ще ги сравняваш нас със тях. Те са 80 милиона потребителя. Ние сме... я има 7 я не. Тутчина не си презастроява бреговата ивица, тука е панелка до панелка. Та дори до тези панелки ти трябва път. Та докато промениш само част от този манталитет на Българина бая зор ще видиш. Защото годините на комунизма той е научен да бъде ***. Да води някакво скромно съществуване. Типичен пример ти е западна и източна Германия. След падането на Берлинската стена. Източна Германия е горе долу на Софийския стандарт, точно по вина на комунизма. *** казах ти - ако не книжка почети поне wikipedia или нещо от сорта. Не ми говори че ще накараш комшията ти да си носи торба като ходи до магазина а няма да реве че ще дава 50 стинки екотакса за найлонов плик!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 1 rate down comment 4
Vesko94
преди 11 години
И най-лошото от всичко е, че хората не си правят труда да погледнат по-далеч от носа си. Това е най-лошото. Аз бях до тук по тая тема. Който разбрал- разбрал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 0 rate down comment 4
Vesko94
преди 11 години
Аз искам промяна(положителна) в жизнения стандарт на всичко българи. Още ли не разбра, че не съм скапан индивидуалист? А тази положителна промяна може да дойде само с наистина демократично управление и промяна в сегашния манталитет на българите. Не може да се лъжем с няколко нови кръстовища, магистрали и т.н. Пак ще дам пример с турците. Последните 10 години икономиката им расте с по 8-9-10%. Вчера докато гледах един тенис турнир от Истанбул, ми стана наистина ясно с какви темпове се развива тази страна. Бяха поканили няколко политически фигури, по време на церемонията по награждаването. В момента, в който стъпиха на корта, тези политически фигури бяха освиркани от зрителите. А виж какъв растеж имат в последните години.Та мисълта ми беше- това е демокрацията. Винаги, дори и да има добри резултати от дадено правителство, то трябва да бъде критикувано. Така е практиката на Запад- резултатите са видни. Тук обаче това далеч не е така. С няколоко минимални придобивки запушват устата на хора
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 1 rate down comment 4
Vesko94
преди 11 години
А управлението на Борисов какво е? Чисто социалистическо. Не знам как се лъжете, че не е такова. Ако поне малко мислехте, щяхте да го разберете. Ама вие сте като овци- чуете ли нещо и.....Турците разбраха вече що е туй демокрация, българите......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 0 rate down comment 5
Vesko94
преди 11 години
Е*ати и индивидуализма. С такова мислене няма бъдеще в сая страна!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 5 rate down comment 0
data
преди 11 години
Децата няма достъп до образование ? Е аз като баща ти казвам че имат ! Вярно че нивото е ниско , вярно че образованието изисква мащабни инвестиции който със сигурност ще са повече от всички магистрали взети заедно - но да нямат достъп , че и измирали ? Айде холам , без патос а с факти . п.п. В изброените гладове живеят или са свързани 2/3 от населението на България - нормално е инвестициите да са там, къде да са ? .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 1 rate down comment 6
Vesko94
преди 11 години
Всеки път си задавам въпроса- как може българите да са толкова задръстени? Няколко нови кръстовища, зали, театри и айдеееее, скачаме като овци. Чакай малко сега. Защо не излезеш малко извън Пловдив, паразходи се из някои градове и села в Северна България, например. Виж прословутите ви кръстовища, зали и т.н. до какво водят. Хората измират, разбираш ли го това? Децата няма какво да ядат, нямат достъп до образование, здравеопазване. На мен тази картина никак не ми изглежда да е от една средно развита страна. Виетнам вече ни изпреварва. Вие сте седнали да се радвате на ш*баните кръстовища, новата сграда на администрацията в Тракия, както казваш ти. България не е София, Пловдив, Варна и Бургас. Разберете го най-накрая!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 4 rate down comment 0
FINTA
преди 11 години
Бъркаш понятията мойто дете. Айде ходи почети още малко!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още