IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Депозитите на населението вече са над 34 млрд. лв.

Само за месец увеличението е с 439 млн. лв., а за последната година - с 4,4 млрд. лв.

18:04 | 03.09.12 г. 22
Автор - снимка
Редактор
Депозитите на населението вече са над 34 млрд. лв.

Депозитите на населението достигат рекордните 34,2 млрд. лв. към 31 юли 2012 г., показват данни на БНБ.

Само през юли увеличението е с 439 млн. лв., а за последните 12 месеца - с 4,4 млрд. лв. От началото на 2012 г. гражданите, домакинствата, фондациите, партиите, вероизповеданията и други са спестили 2,3 млрд. лв., което е ръст с 32% спрямо 1,76 млрд. лв. спестени за януари-юли 2011 г.

Няма данни, каква част от тези спестявания са от чужденци.

Кредитите за домакинствата намаляват с 0,27% на месечна и с 1,35% на годишна база до 18,7 млрд. лв. към 31 юли 2012 г., тоест населението не само спестява, но и погасява дълговете си.

Фирмените депозити

Рекорд достигат и спестяванията на фирмите спестители (различни от чуждите банки), като те са 21,8 млрд. лв. към 31 юли 2012 г. Само за месец увеличението е с 862 млн. лв. Отново няма данни колко са вложенията на местни и чуждестранни фирми. За година увеличението на депозитите е с 1,1 млрд. лв.

Чуждите банки намаляват вложенията си в банковата ни система с 640 млн. лв. през юли 2012 г. и с 2,06 млрд. лв. в последните 12 месеца. Това е логично на фона на ръста на вложения от граждани и фирми. Освен това много чужди банки, финансират банките си у нас чрез небанкови дружества в Люксембург, Швейцария, Великобритания и други страни.

Депозити на населението в млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:16 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 3 rate down comment 1
bgMan
преди 11 години
Заглавието май не е съвсем коректно.Моля да се уточни чии депозити са се увеличили. :))Щото 1 % от населението на БГ държали 90% от сумите по депозитите. Ако на тези 1% са се увеличили голям праз. Това не променя картинката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 2
dani de vito
преди 11 години
Първо- имотния балон не се е отдул и парен каша духа ...,второ - ако си оял се банкер ,дали ще си къташ парите тука или в HBSC ...трето - всеки си е свил харчовете и къта по нещо за зимата ,че я ток ще скочи , я бензин ,я хляб , щото депозита има смисъл за кратък период - около 6 месеца ,по дългия инфлацията го съсипва....пето - от Гърция влязоха доста евра ,че кат дойде новата драхма и кажат спестяванията в евро стават в собствена валута ама в курс 3 драхми за 1 евро , една трета от бачкането и краденето се изпарило.... Та такива ми ти работи .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 8 rate down comment 3
Ironhorse
преди 11 години
Хахахаха,ти от Гей станишев ли слушаш за Бойковата зима ?!Четвърта зима идва, пък бойковата не ще.Но виж помним, даже много добре 1. Лукановата2. Жан Виденовата - особеноХахахахот БСП ств в пълен нок даун .Колкото и да се пънете на черното да кажете бяло и обратно, нейсе няма да ви бъде.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 10
aldy
преди 11 години
Мдааам, иде Рапоновата зима. Страхотно ще се пооблажат Али Бабуин и 40-те разбойници... А народът пак ще си остане ***, ама и без пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 0
MarkoM
преди 11 години
:))Само дето е спестена малката подробност, че нарастването е нарастване на депозитите не на масовото населението, а на една мноооооооооооого малка част от него:))2 000 гражданина не правят 4 000 000 000, нали:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 4
supertrader
преди 11 години
Не още след първия месец в който няма да нарастнат спестяванията и той ще е ноември, ще ти пратят да пият по една студена вода.50 милиарда отчитат , поне 65 са реално.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
1
rate up comment 5 rate down comment 3
Хайърсъзоff
преди 11 години
Значи е назрял момента да им ги приберат..!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още