IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Застраховката "Достойни старини" - нов данък "труд" в реформаторска опаковка

Време е българската пенсионна система да се адаптира към съвременните демографски тенденции, увеличаването на осигурителното бреме само намалява събираемостта

08:00 | 07.08.12 г. 39
Застраховката "Достойни старини" - нов данък "труд" в реформаторска опаковка
Последна актуализация: 00:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

23
rate up comment 6 rate down comment 0
Императорът
преди 11 години
Част от белите пенсионери може да са пукнали, ама ония другите, с особеният оттенък на кожите, дето се пенсионират още на 18, са се размножили.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 3 rate down comment 1
dessi_georgieva
преди 11 години
Нали това правителство с този социален министър преди няколко месеца, оправиха реформата- вдигнаха пенсионната възраст и изкараха статистика, че 100 000 пенсионери са умрели и че системата е О,К, а нялко месеца по-късно се оказва, че пак има недостиг на 2 милиарда за покриването на пенсиите.. Да приемен, че сложат и 5% задължителна застраховка "Достойни старини" и само след 1 година пак , ще има недостиг на 2 милиарда лева, а ще са умрели не 100 000 души, а 200 000 през тази зима.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 11 rate down comment 1
Императорът
преди 11 години
Иначе е очевидно за всеки мислещ човек какви мерки трябва да се вземат:- НОИ да престане да харчи парите на осигуряващите се за инвалидни пенсии на здрави хора, за безкрайни помощи на ***, за пенсии на една навършили 45 години ушеви;- Въвеждане на лични осигурителни партиди за работещите под 45-годишна възраст;- Пенсиите на сегашните пенсионери да се поемат от държавата;- Премахване на монополът на НОИ и на самата задължителност на пенсионното осигуряване;- Пресичане на негативните демографски тенденции и обръщането им. На младите хора да се дава възможност за достойно бъдеще тук, за да не емигрират, да се спре платеното размножаване на паразитното гъгниво племе, да се стимулира раждаемостта сред работещите данъкоплатци, да се НАМАЛИ пенсионната възраст, за да има повече работа за младите, а не старците да бъдат експлоатирани докато пукнат !!!Но за тези мерки са нужни решителни хора и патриоти, а не престъпници и *** като борисов и гадната *** около него !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 6 rate down comment 1
Императорът
преди 11 години
С тия намеци престъпното правителство на борисов директно признава, че парите, които прибира под формата на пенсионни осигуровки НЕ отиват за осигуряване на пенсиите на работещите днес хора !!! И защото не смеят да спрат издръжката на своят мръсномургав електорат, се готвят да натоварят хората с още един данък, защото - обърнете внимание - и тия пари ще отиват в черната дупка НОИ !!! На практика се получава, че хората биват санкционирани безмилостно заради това че РАБОТЯТ, докато едно определено малцинство получава награда, под формата на пожизнена издръжка, защото НЕ работи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 5 rate down comment 0
Спящият бик
преди 11 години
Чакайте, че ние досега за какви старини се осигурявахме!? Поне се напънете да измислите по-убедителни мотиви - не е просто да измислиш нова пирамида и да ти повярват... То пък защо ли да ти вярват, след като можеш да я направиш задължителна със силата на репресивния си апарат - нали затова го храниш... Но не върви да се нарече директно "данък" - лицемерието трябва да продължи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 11 rate down comment 0
space-man
преди 11 години
Аз категорично се отказвам от достойните старини, които ми предлагате. Това ще е като "доброволните" здравни осигуровки. Поемат ти един преглед и другото си го доплащаш понеже касата не го покрива. А МЕРСИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Още една хранилка за Наши хора да обгрижват и тези пари. Рекламното лице на Кауфланд и Метро изхождайки се в публичното пространство, ще закрие маса работни места. Мислете как да създавате работни места, а не как да смъквате по още една кожа от малкото работещи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 8 rate down comment 1
Гари
преди 11 години
И в момента всеки може да си направи спестовна застраховка "Живот". И ако почне човек на 25 г. да вкарва там по 100 лева, вместо да ги дава на НОИ, ще си осигури поне едни 100 000 докато стане на пенсионна възраст.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 7 rate down comment 2
Mupo
преди 11 години
За съжаление фалшивите инвалидни пенсии не са най - голямото зло. Истинския проблем са ранно пенсиониращите в системата на МВР и БА. От там излизат 40 - 50 годишни здрави хора които получават много висока пенсия в продължение на 15- 20 години. Нормалната продължително на живот на мъжа в България е 67 години това значи че при нормално пенсиониране на 65, което не е проблем за пенсионната система. Е кое правителство може да си позволи да реши проблема който всъщност е да ВДИГНЕ пенсионната възраст на военните и полицаите при положение че всяко правителство се крепи на тях?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 6 rate down comment 0
alphaomega
преди 11 години
Поредната ГЛУПОСТ! Това чист рекет! Дайте да вземем и последните пари на работещите бедни българи........Това не е решение, а е проблем само по себе си!Има толкова много неща които могат( и трябва) да се направят, ама кой, КОЙ да ги направи? То само *** във властта и в администрациите и в министерствата и НАВСЯКЪДЕ ! Държавата, на първо място трябва да вземе мерки за да се намали безработицата, и да се увеличат доходите на работещите! Само така така ще има повече пари! Също така трябва и да оптимизира администрацията, да се намали броя на хората които са на държавната хранилка поне с 10-15%, да премахнат помощите на ***, и да се разработят програми съвместно със частния бизнес и ЕС с които да се създадат работни места из пустеещите райони на България! Има дори и по драстични мерки! Вижте например американците, където и да работят по света, щом са с американско гражданство, данъците които са платили в чужбина отиват пак в Америка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 8 rate down comment 0
deBill
преди 11 години
пълни глупости. вместо да се съсредоточат към създаване на среда за бизнеса за създаване на работни места че безработицата сред младите е поне 30% те закриха с техните простотии сума ти работни места.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още