IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За една година държавната инспекция е спряла от движение 241 незаконни автобуса

Проверките на министерството на транспорта бяха засилени след катастрофите с технически неизправни транспортни средства

15:47 | 31.05.12 г.
За една година държавната инспекция е спряла от движение 241 незаконни автобуса

За малко повече от година Държавната автомобилна администрация е засекла 241 превозвачи, които са превозвали пътници без задължителните разрешения. Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски при откриването на изложбата TRUCK SHOW KAMIONI 2012.

Заедно с нелегално днижещите се тежкотоварни автомоболи инспекторите са разкрили общо 337 нелегално движещи се автомобила, посочи още министърът. Той припомни, че транспортните средства се спират от движение за половин година.

Проверките на инспекцията бяха засилени след тежките катастрофи с автобуси, при които загинаха и пътници.

Московски обясни, че спирането на автобусите и товарните камиони има не само административен, но възпитателен ефект. „Нашата цел е да сведем до минимум незаконните превози“, заключи още министър Московски.

Той припомни, че за да може България да достигне стандартите на Европа, е необходимо не само да се засили контролът по пътищата, но също и да се обнови автомобилният парк. В тази връзка Московски обясни, че има индикации за модернизация на автобусите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:56 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още