IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Б. Борисов: Докато сме на власт, България ще бъде с нисък бюджетен дефицит

По думите на премиера икономическите реформи у нас ще продължат чрез съкращаване на неефективни структури

16:16 | 12.01.12 г. 15
Б. Борисов: Докато сме на власт, България ще бъде с нисък бюджетен дефицит

Премиерът Бойко Борисов заяви воля да запази ниския бюджетен дефицит на страната и да продължи с реформите в икономиката чрез съкращаване на неефективно работещи звена.

Това стана на среща днес, организиран от Американската търговска камара на тема "Стимули за икономически растеж, нови технологии и научни изследвания в България през 2012 г."

„Докато ние сме на власт, България ще бъде с нисък бюджетен дефицит. Държавите се делят на такива, които бързо и ефективно правят своите реформи и въвеждат системите си така, че да могат да издържат на кризата и държави, които чакат помощ от МВФ. България избра пътя да бъдем новатори, да сме дисциплинирани и да не чакаме да ни подбутват и подпомагат“, каза Бойко Борисов.

Той отбеляза, че България ще продължи да защитава Пакта за финансова стабилност и особено спазването на 3-процентния бюджетен дефицит.

България е сред трите най-дисциплинирани държави в Европа, каза Борисов и добави, че това, което на много европейски държави им предстои да направят, години наред българският народ го е изстрадал, извоювал и сега трябва да започне своя икономически растеж.

Ние сме за стабилно евро и съм убеден, че то ще бъде защитено, каза още Борисов. Във финансово отношение България ще успее да издържи на критериите. От нас се очаква да направим българската икономика по-ефективна, по-модерна, по-печеливша, да прекратим практиките, в които има изтичане на БВП.

От своя страна президент на Американската търговска камара в България Питър Литгоу, заяви, че диалогът с правителството е особен важен за създаване на устойчива бизнес среда. По думите му стимулите за повишаване конкурентоспособността са подобряване на нормативната и административната среда, насърчаване на инвестициите в иновации и във високотехнологични дейности, в инвестиционен маркетинг и в активни действия в образованието и обучението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 14 rate down comment 4
NWO
преди 12 години
Абсолютно съм съгласен. Може би само без това за "родоотстъпника". Дянков, както и всички останали в тази клика герб, гледат само своя интерес и властта. Ното те, нито децата им ще живеят в България. По т.5 добавям, че държавата и регулацията се заменя с приближени фирми, които си приватизират държавата и които всички знаем. Важното за американците и европейците тук, да е мирно и тихо. И ще раздават награди ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 17 rate down comment 6
all_trader2
преди 12 години
да не забравяме от къде идва РОДООСТЪПНИКА -АМЕРИКАНСКАТА ПИОНКА Дянков - от Севтовната банда - рецептата на МВФ и СБ е - 1.приватизация на макс 2. ниски държавни инвестиции в икономиката тoeст нисък дефицит дори излишък 3. плосък данък 4. тотална дерегулация и отваряне на пазарите . 5 . свиване на държавата колкото се може повече до момента в който се получи дивашкия капитализъм на който сме свидетели в Бантустана в момнета
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 18 rate down comment 7
NWO
преди 12 години
Жалко, че само това могат. Планирана мизерия за държавите в които МВФ и Световната Банка имат влияние ... Да не забравяме С. Дянков идва от последната, и както е ясно, кариерата си ще продължи извън България. Интересите само на тесен кръг хора се взимат под внимание. Така стават те приказно богати. Трябва да се създаде алтернатива на това управление, сега май няма такава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 18 rate down comment 1
FINTA
преди 12 години
Щот не знаеш как се точат болниците за тва така говориш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 11
all_trader2
преди 12 години
браво на МУТРО - КАПИТАЛИСТА - отново поредното СМЕХОТВОРНО изказване за оразването на парите на болниците и на анколо болните и на иконмиката в държавата като цяло и за геноцида спрямо българския народ Бойко Борисов и неговото пишман финасистче лично ще носят отговорност някой ден !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още