IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Френска банка иска да започнем връщането на 500 млн. лв. кредит за АЕЦ "Белене"

Премиерът Борисов определи факта като ужас за правителството, тъй като сумата е голяма и е проблем за бюджета

20:56 | 22.12.11 г. 15
Автор - снимка
Създател
Френска банка иска да започнем връщането на 500 млн. лв. кредит за АЕЦ "Белене"

Това съобщи пред журналисти в гр. Първомай премиерът Бойко Борисов. Той уточни, че кредитът е взет от предишното правителство, а за банката те са изискуеми от нашата държава през май 2012 г.

Борисов определи този факт като "големият ужас на правителството", тъй като сумата е голяма и е проблем за бюджета.

Премиерът посочи, че средствата са взети и изхарчени, въпреки че не е имало договор за изграждането на АЕЦ "Белене", нито е имало яснота дали ще се строи изобщо. По думите му тези пари са изхарчени за нещо, на чието място в момента има една локва.

Всичките ни сметки за растеж в държавата отиват отново за погасяване на дълговете на тройната коалиция, посочи премиерът. По думите му предишните управляващи твърдят, че са оставяли излишък в бюджета, но всъщност са оставили "огромни плащания".

Ние платихме всичко, каза Борисов и даде като пример жп мотрисите, хеликоптерите за армията, правителствения самолет "Еърбъс" и дълговете на болниците.

Бойко Борисов, придружен от министрите Ивайло Московски, Лиляна Павлова и Томислав Дончев, присъства на пробни тестове по ремонтираната високоскоростна отсечка между с. Крумово и гр. Първомай.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 4
Pyramid
преди 12 години
Време е премиерът да осъзнае несъстоятелността на финансовия министър и неговата неспособност да чете цифри. Защото, ако има такъв дълг, и ДОСЕГА Дянков не го е разбрал, е късно да се ужасява. Къде е гледал очилатият младеж? ЦЕЛИ ДВЕ ГОДИНИ !?!Защо някои си играха с този проект на "*** ми-дОди ми", вместо да работят по същество, изпълнявайки /неясно чии/ нареждания и обслужвайки /неясно чии/ интереси? И тези "НЯКОИ" са в правителството;Редно е премиерът да разбере простия факт, че, "спирането на кранчето" от същия Дянков удуши индустрията но, удушена крава мляко не дава;И други язвителни забележки ми идват но, без намесата на наистина кадърни хора, нещата само ще се дозабатачат.Времето на Дянков изтича. както и времето на Борисов. Видяхме докъде ни докараха заедно: светлината в тунела, май, е от влака отсреща...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 2
stone kold
преди 12 години
защо да го духат?те са отпуснали кредита и си го искат ни типи4ния бг манталитет не позволява връщането на отпуснат кредит
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 2
tpoint
преди 12 години
ДА ГО ДУХАТ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
първи стъпки
преди 12 години
Ами да де, ама Абрамович не си плаща данъците в БГ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 5
stone kold
преди 12 години
хахаха яхтата на абрамови4 струва 2-3 пъти пове4е от този заем или къщата на дъщерята на екълстоун ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още