IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Увеличаваме минималната работна заплата до 270 лв.

От сряда кабинетът започва процедура за повишение, ще се търсят и начини за вдигане на пенсиите, посочи премиерът

17:36 | 05.06.11 г. 21
Автор - снимка
Създател
Борисов: Увеличаваме минималната работна заплата до 270 лв.

От сряда (8 юни) Министерският съвет започва процедура за увеличение на минималната работна заплата (МРЗ), съобщи днес в Аксаково премиерът Бойко Борисов.

МРЗ ще бъде увеличена от 230 на 270 лева, уточни Борисов и допълни, че до 10 дни ще стане ясно и как ще се процедира с увеличението на пенсиите.

Това няма да бъде еднократен акт, за да не ни обвинят в популизъм преди изборите, заяви министър-председателят.

За разлика от други правителства това не е популистки номер, но все още не е ясно с колко процента ще бъде увеличението, заяви Борисов.

Увеличаването на минималната работна заплата било възможно благодарение на по-добрите приходи в хазната.

Борисов уточни, че няколко години е говорил, че когато икономиката започне да се стабилизира, ще бъдат вдигнати и приходите.

Бойко Борисов добави, че това ще струва около 20 млн. лева и по този начин ще бъдат удовлетворени и синдикатите, които са настоявали за увеличение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 11 rate down comment 3
aristotel
преди 13 години
Увеличение на работната заплата до 270 лв.- ОК Но защо и пенсиите ? Хората, които са работили взимат пенсия около 250-300 лв. тези които не са работили взимат социалната около 200 лв. И какво се получава пенсионера взима колкото работещия и дори често и по-малко. един работещ издържа 2 пенсионери -3 роми(***) и 2 деца ЗНАЧИ той е ГЕРОЙ. И какво получава от държавата (конфигурация от 3 пръста). За да песнат спрения ток българина плаща 19 а рома 6 лв. Хи-Хи-Хи Превърнаха ни в имигранти в собствената ни държава и после се чудят ЗАЩО изчезват мозъци. 5% от българите притежават 2/3 от богатството на България я помислете вие от кои % сте от 5-те или от 95%. ДОКАТО има такъв ДИСБАЛАНС никога-НИКОГА-никога няма да потръгнат нещата в таз Жалка държава. Докато децата на магистратите са МАЛОимотни и НАЙ-НАГЛО заявяват, че няма да върнат заграбеното и ДОРИ ще искат да им се заплати кражбата.И тук ще перифразирам:"И крадоха народа си тъй както турчин, немец и руснак не е ГРАБИЛ."Изнасилват ни,убиват пенсионерите за кило желязо,изнасят момичетата ни за ***,снимат порно филми с децата ни,имотната мафия взима домовете ни ако не ги дадем доброволно ги палят,продават органите ни,обират ни всекидневно,унижават ни ,не плащат изработените заплати,подиграват ни се.А ние какво правим гъчем пуржоли и въртим гюбеци и си живеем като крепостни селяни кажете ми до кога така ще я караме?Само *** ли остана в България?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още