IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

НОИ избърза с национализацията на пенсионните пари

Крайният срок за превеждане на национализираните средства е 31 март 2011 г., но НОИ ги е взел още вчера, като не изчака решението на Конституционния съд

12:46 | 02.03.11 г. 18
НОИ избърза с национализацията на пенсионните пари

НОИ се е свързал с пенсионните фондове и е поискал национализираните вноски в професионалните пенсионни фондове да бъдат преведени, като това вече е направено от повечето от тях, научи Investor.bg от фондовете. Информацията бе потвърдена от НОИ на пресконференция днес.

Първоначално НОИ е изпратил грешна сметка, което е възпрепятствало преводите, но впоследствие е коригирал грешката си.

Крайният срок за превеждането на тези средства, приет в Кодекса за социално осигуряване, е 31 март 2011 г.

НОИ не е дал обяснение защо това се прави месец по-рано.

Още повече, че в Конституционния съд ще се гледа дело за отмяна на национализацията по искане на 52 депутати.

С решение на Народното събрание лични партиди в професионалните пенсионни фондове за около 100 млн. лв. вече са общи и с тях ще се разпорежда НОИ.

"Искам и на мен да ми се случи такава национализация - това е все едно да ми вземат двустайния апартамент в Надежда и да ми дадат четиристаен в центъра на София", заяви при гласуването на национализацията Христина Митрева, управител на НОИ.

Кой ще плати сметката, за да могат някои да заменят апартаментите си в Надежда за такива в центъра на София?

Това ще бъде бюджетът, тоест всички данъкоплатци, като целта е да няма стачки на синдикати и ранно пенсиониращи се поради ниските пенсии, които ще получат спрямо желанията си.

Но тези пенсии са ниски, защото работещите в условията на първа и втора категория труд или са се осигурявали на ниски заплати, или са работили твърде кратко в условията на първа и втора категория труд.

С подаръка на правителството на Бойко Борисов към тези ранно пенсиониращи се се отваря път другите социални групи също да поискат да получат "четиристаен апартамент в центъра на София вместо двустаен в Надежда".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:50 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 11 rate down comment 0
madcow
преди 13 години
Еб.л съм я тази държава ... първо идва и се моли, така и така, да си плащаме осигуровки, ето ти процент за здраве, ето ти процент за пенсия. Изведнъж се обръща и казва - еми хубаво си плащал за здравето на децата си и бъдещата си пенсия, ама мен ми трябват пари сега. Ако се контузиш, няма пари за операция. Ако се разболееш, мри. Ако се пенсионираш, твоя воля, да си спастрил нещо настрана...Мен лично ми писна, и ако успея да убедя работодателя да се осигурявам на минимума, а останалото на ръка. Така и така няма да дочакам услугите на държавата, откъде-накъде ще наливам 800 лв ДОД и осигуровки на месец???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 8 rate down comment 2
Гари
преди 13 години
Ама и фондовете са за бой. Поискали им парите по-рано, а те веднага отдават чест, казват "слушам" и изпълняват. Като знаят, че КС може да отмени това решение. Интересно е сега ако можем да разререм кои са изпълнили разпореждането и има ли някой, който ги е пернал през сурата. За знаем къде да си прехвърлим вноските по втория стълб.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 9 rate down comment 0
betz
преди 13 години
Доколкото схващам Христинчето Митрева признава, че става дума за национализация и за нагъл грабеж на личните пари на хората...много, ама мнооого и се иска да национализира разни неща и да сменя малки с големи апартаменти. Само дето не казва, че този големия четиристаен ще бъде за сметка на всички, които добросъвестно внасят вноски в *** НОИ....и после същото тъпо НОИ доброжелателно плаща с моите пари пенсия на Пешо *** дето има два дни трудов стаж в живота си..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 1
dakl
преди 13 години
Б.Б. и в тази област налага правен безпредел!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 0
manco
преди 13 години
Най-доброто за което се сещам в случая е една българска поговорка: Бързата *** слепи ги ражда!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 1
colonello
преди 13 години
Това изказване на "компетентната" Митрева лъха на безкрайна наглост и слагачество. Естествено, че тя ще подкрепи национализацията за да не й се запали стола и да я разкарат от държавната служба, където между другото си гушна доста прилична сума от неизползвана отпуска. Наистина сметката ще я платим всички ние. Скоро Хрисито може да предложи и да се върнем 20 годинки назад и да следваме светлия пример на Уго Чавес !!!!!!!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 0
puf paf
преди 13 години
Започват обещаващо "Първоначално НОИ е изпратил грешна сметка "
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
Бате Пешо
преди 13 години
Toва не е подарък към хората а подарък към Ковачки Златев и темподобни главочи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още