IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Създават солидарен фонд към НОИ за ранните пенсии

Фондът ще заработи от 2011 г. и от него ще се изплащат срочните пенсии на хората в първа и втора категория труд

15:38 | 20.10.10 г. 13
Създават солидарен фонд към НОИ за ранните пенсии

От 1 януари 2011 г. се създава солидарен фонд към НОИ, в който работодателите ще внасят допълнителни вноски за категорийните работници, каза министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, цитиран от БТА.

От солидарния фонд ще се изплащат срочните пенсии на хората в първа и втора категория труд.

В понеделник министър Младенов коментира, че най-разумното решение за категорийните работници е да се отложи с една година гратисният период за ранно пенсиониране през НОИ. На днешното си заседание обаче Министерски съвет отхвърли това предложение.

„Солидарният фонд е единственият начин да се гарантират пенсиите на категорийните работници, каза лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев днес преди съвместната среща на националните стачни комитети на двата синдиката.

От Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване не коментираха въпроса дали активите на дружествата ще се прехвърлят в солидарния фонд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 8 rate down comment 2
man_united
преди 13 години
Тази поредна глупава идея не е ли противоконституционна?Все пак ако не ме лъже паметта в Конституцията на Република България в написано, че собствеността е НЕПРИКОСНОВЕНА!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 2
Pivoley
преди 13 години
Защо ми се струва, че ако Правителството си позволи със Закон да ЗАГРАБИ 0,5 млрд.лв. на българските граждани, ще сме първата страна изритана от ЕС!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
хендехох
преди 13 години
Има хора, които вече получават пенсии от професионалните фондове, например майка ми. Ако им ги вземат .... Не ми се гледа какво ще стане.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още