IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерти смятат акциите на Apple за „силно подценени“

Анализаторът Джийн Мюнстер, който следи компанията повече от 10 години, предвижда, че цената на акциите й ще достигне 1000 долара до 2014 г.

08:30 | 23.04.12 г. 13
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Според повечето анализатори скоро&nbsp;не се очаква да надвиснат облаци над Apple.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Според повечето анализатори скоро не се очаква да надвиснат облаци над Apple. Снимка: Ройтерс

Последна актуализация: 15:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
VBT
преди 12 години
И аз съм на това мнение. Примерно блекбъри беше номер едно преди 3 години.P/S гони 5 цата. Маржовете има са много високи и при малък спад в приходите резултатите ще се влошат сериозно според мен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 0
Гари
преди 12 години
Пазарната капитализация на Епъл е по-голяма отколкото на борсите на Испания, Португалия и Гърция взети заедно. Мисля, че дори всички на света да си купят по един iPhone и един iPad пак не може да струва толкова.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 0
bertram
преди 12 години
Ако се сравняват коефициенти (P/E) Мюнстер е прав, но според мен пропуска тънкия момент, че Епъл стана компания гигант, а при гигантите в даден момент пазара се стеснява. Едно е сравнително по-малка компания да се бори за дял на даден пазар, а съвсем друго е, когато този пазар е буквално твой и трябва да го опазиш от всякакви нарушители/конкуренти , които целенасочено работят, за да изкарат продукт, който да бие това с което изкарваш огромните печалби. Стана модерно да имаш Iphone...ами ако утре самсунг, нокия, htc, lg успее да изкара нещо ново и 'култово'...тогава P/E от 13 може да иде на 25 в доста кратки срокове. Трудно е да изградиш империя, но още по трудно е да я опазиш във времето.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още