IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабелните оператори очакват "бум" на клиентите си след цифровизацията

Приходите на компаниите в сектора в Европа през 2012 г. са нараснали с 6%, заяви председателят на БАККО Димитър Радев

09:00 | 29.03.13 г. 12
<p>
	Снимка:<em> stock.xchng</em></p>

Снимка: stock.xchng

Бум на нови клиенти след въвеждането на цифровата телевизия от 1 септември 2013 г. прогнозират от Българска асоциация на кабелните оператори (БАККО). Прогнозите бяха представени в рамките на форум в Правец, на който бяха дискутирани предизвикателствата пред сектора и предстоящото въвеждане на цифровото наземно разпръскване.

"Цифровизацията ще изправи хората в малките населени места пред проблеми как да си инсталират декодерите. Процесът е за хора, които са по-технологично напреднали. Тук идва моментът да се включат кабелните оператори и тяхната помощ", заяви председателят на БАККО Димитър Радев.

"В САЩ след изключването на аналоговия сигнал кабелните доставчици наемаха допълнителни микробуси за екипите, за да смогнат с всички заявки за нови клиенти", разказа Радев. "Когато на 1-и септември хората си включат телевизора и не видят сигнал, те ще звъннат на най-близкия кабелен оператор. Ние трябва да сме готови да поемем тези клиенти", категоричен бе председателят на БАККО.

Радев представи и статистика на бизнеса в световен мащаб отчетени през миналата 2012 г. По негови думи през 2012 г. приходите на кабелните оператори в Европа са нараснали с 6%.

"Икономическата обстановка беше неблагоприятна, но това за пореден път доказва, че кабелната индустрия е устойчива на рецесии. Тя е ориентирана към интересите на потребителите и затова се развива", заяви още той. 

Той посочи, че през 2012 г. средният приход от абонат в Европа е нараснал със 7%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:53 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 16 rate down comment 0
Rumen_
преди 11 години
Бум, ама надолу. Примерно майка ми категорично заяви, че ще си спре Булсаткома, даже няма да чака първи Септември.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още