IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мобилтел сезира КЗК заради нелоялна конкуренция на БТК

Рекламата на мобилен план подвежда потребителите, смятат от първия мобилен оператор

15:37 | 20.09.11 г. 4
Мобилтел сезира КЗК заради нелоялна конкуренция на БТК

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е била сезирана от "Мобилтел" заради това, че конкурентната й компания БТК разпространява реклама, с която заблуждава потребителите за предлаганата услуга Viva Free, обявявайки я като първия в България тарифен план без договор, съобщиха от мобилния оператор.

От "Мобилтел" настояват през КЗК за спиране на рекламата, което щяло да предотврати нелоялната конкуренция на телеком пазара, създадена от БТК чрез подвеждащата реклама.  

Според Мтел в рекламата на Viva Free са налице две твърдения, които подвеждат потребителите.

Първото твърдение е, че Vivacom Free e мобилен план, който не е без договор, каквото е твърдението от рекламата. Макар и безсрочен, договор за услугата има и клиентът се обвързва с определени условия при сключването му.

Освен това той не е и първият мобилен план без срочен договор, като от Мобилтел съобщават, че още от ноември 2008 г. предлагат абонаментен план, който не е обвързан със сключването на срочен договор.

Освен това първият в страната оператор смята, че акцентът в рекламата за този тарифен план е върху липсата на договор, както и че това се прави за първи път у нас. От компанията посочват още, че в подробната информация за Viva Free в интернет страницата на БТК изрично се посочва, че ползването на тарифния план е обвързано със сключването на договор, което противоречи на твърденията в рекламата на Viva Free.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
ПИЧ
преди 12 години
aristotel, Къде го видя този план - 200 мин. към всички оператори за такса 10 лв.?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 1
sonka.74
преди 12 години
Крайно време е всички да спазват правилата на лоялната конкуренция. Виваком отлично знаят, че офертата им е валидна само с договор, но това не им пречи да рекламират, че за пръв път в България предлагат тарифен план без договор.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
aristotel
преди 12 години
Не съм сигурен, НО зная че М-тел винаги се закачат за нещо и винаги слагат прът в колелото на всички др. Още помня ИКОНОМИЧЕН план 18 лв. безплатно списание с реклами на М-тел и 0,120 на минута разговор. И затова веднага щом Тлобул влязоха на пазара преминах при тях и сега чакам да ми свърши договора с Глобъл и венга се прехвърлям при ВИВАТЕЛ. Не ми пука за нито един от тях, но 1 500 мин. към оператора си и 30 мин. към др. се нарича КРЕПОСТНИЧЕСТВО, а аз не се чуствам такъв, а гражданин макар, че правителството ни превръща в подАНИК.200 мин. към всички оператори и такса 10 лв. поне за сега и това ми стига, но уви идват избори и трябва някой да ги спонсорира :-))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 4
oiling the gears
преди 12 години
БТК винаги са водили нелоялна конкуренция. Иначе няма как да просъществуват на пазара.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още