IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столичната община обяви конкурс за премахване на незаконните билбордове

Според изискванията изпълнителите трябва денонощно да свалят рекламите от стълбове, дървета или сгради

10:38 | 21.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
Столичната община обяви конкурс за премахване на незаконните билбордове

Столична община обяви конкурс за принудително премахване на незаконните реклами, съобщиха от Агенцията по обществени поръчки. Дейностите включват демонтаж, транспорт, складиране и предаване на незаконните съоръжения за вторични суровини.

Изпълнителят на обществената поръчка получава право в продължение на година да сваля незаконните табели и транспаранти от стълбове, дървета, огради, фасади, покриви, пейки или строителни скелета. Фирмата изпълнител трябва да разчиства рекламите и от павилиони, гаражни клетки, сергии и всякакви други конструкции.

Кандидатите трябва да са извършвали дейности, сходни с предмета на поръчката. Те трябва да докажат опит в принудителното премахване на преместваеми и рекламни елементи в градска среда. Друго изискване е фирмите да разполагат с екип, който да реагира при сигнал до 24 часа, както и със складове с най-малко 4 000 кв. м разгърната площ, където свалените пана да се съхраняват поне 10 дни след демонтажа.

Ще се търси икономически най-изгодната оферта, като с по-голяма тежест е цената за премахване на рекламите през тъмната част на денонощието.

Оферти се подават до 8 септември 2011 г. в централния офис на общината на ул. "Московска" №33. Отварянето им е насрочено за следващия ден.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още