IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Различният начин, по който мислят богатите

Понякога човек трябва да промени мисленето си, за да промени и живота си

10:00 | 24.12.12 г. 16
Различният начин, по който мислят богатите

Най-богатата жена в света, австралийката Джина Райнхард, предизвика истински медиен скандал, публикувайки своя статия. В нея тя обвинява средната класа, че не прави достатъчно, за да подсигури бъдещето си.

Дали Райнхард наистина има право?

Стив Сийболд, автор на книгата „Как мислят богатите хора“, прекарал почти три десетилетия в интервюиране на най-богатите хора по света. Неговата цел била да разбере какво отличава именно тези хора от всички останали.

1. Хората от средната класа смятат, че парите са коренът на всяко зло. Богатите хора мислят, че бедността е коренът на всяко зло.

Според Стив мозъкът на обикновения човек е промит, защото смята, че богатите хора просто имат късмет или са изкарали парите си по нечестен начин. Всички знаят, че парите на гарантират щастие, но те правят живота на хората по-лесен и приятен.

2. Хората от средната класа мислят, че егоизмът е порок. Богатите хора смятат, че егоизмът е добродетел.

Богатите хора се стремят да постигнат щастие Те не се преструват, че искат да спасят света, пише още Сийболд. Според него, ако човек не се грижи сам за себе си, няма как да помогне и на другите.

3. Хората от средната класа имат „лотариен манталитет“, а богатите притежават манталитет за бързо действие.

4. Хората от средната класа мислят, че пътят към богатството е постлан с висше образование. Богатите хора смятат, че е важно човек да придобие специфични познания. Много богати хора нямат висше образование, но това не им е попречило да постигнат успех.

5. Хората от средната класа се стремят да имат добри старини. Богатите хора мечтаят за бъдещето.

6. Хората от средната класа виждат парите през очите на емоцията. Богатите мислят за финансите логично.

7. Хората от средната класа печелят парите си, работейки нещо, което не харесват. Богатите хора следват своята страст. Една от най-умните стратегии на милионерите е, че правят това, което има харесва и намират начин да получават пари за него, пише още авторът.

8. Обикновените хора си поставят ниски очаквания, за да не бъдат разочаровани. Богатите хора обичат предизвикателствата.

9. Хората от средната класа вярват, че трябва да направят нещо, за да забогатеят. Богатите вярват, че трябва да бъдат нещо, за да забогатеят.

10. Хората от средната класа мислят, че трябва да имат пари, за да направят нещо. Богатите хора използват парите на другите.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

16
rate up comment 0 rate down comment 1
borre
преди 11 години
Като си богат не е трудно да мислиш различно..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 0 rate down comment 1
Melani2
преди 11 години
В един момент от живота си и аз считах че Високото образование е необходимо за просперитета и натрупването на благосъстовние.Сега считам,че този процес е периодически.Създават се условия през определен период група от хора да натрупат богатства,или натрупаните богатства да си сменят собственика,нищо общо с лотарията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 2 rate down comment 1
georgi.vladimirov
преди 11 години
Гениално обобщено, няма нито една точка, която да не е вярна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 3 rate down comment 1
Pitashtia
преди 11 години
Така че заглавието не е точно. То трябва да е различният начин, по който мислят успелите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 3 rate down comment 5
Pitashtia
преди 11 години
Такива обобщения не могат да се правят.Пълни глупости. Има много хора , които следват страстите си, правят каквото им харесва и са полезни с него и въпреки това не са богати.Да не говорим за богатите по наследство, родените със златна лъжица в устата, които просто си купуват мозъци да им управляват парите и живеят един безполезен паразитен живот.Колко процента от 1% богаташи отговарят на простотията написана по-горе.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 0 rate down comment 0
melon
преди 11 години
Явно не си дочел поста ми до края, а си побързал да отговориш:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 3 rate down comment 1
dani de vito
преди 11 години
Според мен няма една рецепта за забогатяване за всеки човек-все пак смесицата от качества ,наклонности и дарби са като пръстов отпечатък индивидуални. Бих цитирал Сун Дзъ за качествата на пълководеца - ум, безпристрастност ,хуманност ,великодушие ,мъжество .На първо място е ума ,но сам по себе си може да превърне човека в изкормвача Джак :) Трябва да е хармонична личността , за да има полза от всяка дарба. В условията на капитализъм ,мисля че всеки трябва да има основни знания на банкер,дилър,финансист,счетоводител и адвокат ,за да почне да говори за забогатяване. Изключвам унаследените богатства - те се прахосват от невежите наследници ,ако ще и да са роднини на севернокорейския вожд или раджата на Пешавар.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 5 rate down comment 7
Internet
преди 11 години
В България само бивши комунисти и най-вече милиционери и техните любовници имат възможност да станат богати отраз(((Впрочем забравих и синчетата им и щерките им Хайде, посочете ми 1 който не е такъв
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 8 rate down comment 0
Chick-Chirick
преди 11 години
Да си богат не е порок, но начина на натрупване на богатството може да бъде много порочно!!!Весела коледа на всички форумци
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 3
Ricco
преди 11 години
"Комунистите му виновни, безскрупулните му виновни, имали късмет и т.н. Оправдания, оправдания. Човек винаги търси да оправдае собствената си посредственост вместо..."---------------В това разбира се има много истина, но все пак, да не отхвърляме с лека ръка външните фактори, които могат да ни попречат и които не винаги са под наш контрол (и съответно могат да оправдаят едно или друго нещо). Най-добър пример в това отношение е намесата на държавата - можеш ли да избегнеш лесно огромните данъци и осигуровки, можеш ли да се пребориш лесно с безбройните регулации и ограничения? Не, не можеш. Не и ако искаш да спазваш всички правила.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още