IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НОИ иска да купи сграда в покрайнините на Пазарджик срещу 1 150 евро/кв.м

Решението за сделката ще бъде гледано днес, НОИ планира да купи и ресторант в Пазарджик, който да преустрои в склад

13:18 | 04.11.10 г. 13
<p>Сградата, която НОИ планира да купи. Източник: Investor.bg</p>

Сградата, която НОИ планира да купи. Източник: Investor.bg

НОИ иска да купи сграда в Пазарджик срещу 1 150 евро/кв.м за общо 1,45 млн. евро, с доплащане от 38 хил. евро за земята. Целта е зданието да се използва за офис на РУСО-Пазарджик, показва финансов анализ към проекторешение на НОИ, с който Investor.bg разполага.

Също така НОИ планира да купи помещение в съседство с тази сграда, понастоящем ресторант за сумата от 933 057 лв. Цената на квадратен метър от ресторанта е 2070 лв. Той ще бъде преустроен в склад. Имотите са в парцел, бивша собственост на Инжстрой ООД.

Investor.bg притежава снимки на сградата и ресторанта, които НОИ планира да купи. Те се намират на бул. "Христо Ботев" 61, който отделя жилищните квартали от индустриалните зони в покрайнините на града. Решението за покупката ще се гледа на днешно заседание на НОИ.

Документът, с който се предлага покупката, носещ името "Финансов анализ на предлаганите за закупуване сгради в гр. Пазарджик" е едва 1 страница. С размери от по 1-2 страници са и проекторешенията, правният анализ и всички други документи по сделките.

Националният осигурителен институт няма да си купува сграда, е заявил в предаването "Тази сутрин" по bTV социалният министър Тотю Младенов, след като общинският съветник Владимир Каролев изнесе по-рано в същото предаване информация, че на днешното заседание на Надзорния съвет на НОИ трябва да бъде взето подобно решение.

Публикуваме и фотогалерия с лъскавите и старите офиси на НОИ в страната, голяма част от които придобити в последните години, например сградата на РУСО-Плевен.

Като оправдание за покупката на сградата и ресторанта в Пазарджик НОИ изтъква нуждата си от архивохранилище за Южна България и неуспеха в намирането на държавен имот за тази цел.

Фотогалерията можете да прегледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 9 rate down comment 3
mpy_yordanov
преди 13 години
Хубава сделка е щял да направи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 3
Bill-bg
преди 13 години
Някой беше казал, че в частните пенсионни фондове са скъпите офиси и секретарки?..... Тези на НОИ са евтини?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 2
Vinetu
преди 13 години
Гадни наглеци, фондовете ще национализират, щото нямали пари, а такава скапана сграда ще купуват?!?!? Тази сграда е необитавана от 3-4 години! Собственост е на Кольо Максито, който преди произвеждаше дамски превръзки, а сега притежава комплекс Макси на Симеоновско Шосе!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още