IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

K. С. Кумар: България е сред 5-те топ дестинации за аутсорсинг в Европа

Според главния търговски мениджър на Sutherland България е от стратегическо значение за развитието на европейското присъствие на компанията

08:12 | 19.08.15 г. 24
Автор - снимка
Редактор
K. С. Кумар: България е сред 5-те топ дестинации за аутсорсинг в Европа

- Имате ли избор от достатъчно квалифицирани и мотивирани кандидати за офиса си в Бургас?

- Проблемът винаги идва от липсата на талант. Не мисля, че ангажираността е предизвикателство, хората са отдадени, но въпросът е как да ги спечелим, да ги накараме да се почувстват горди от това, което правят, да ги обучим, така че да са добре подготвени и да градят върху тази основа, за да постигнат успешна кариера.

- Преди дни и една нова за страната ни компания от сектора – Arvato Bertelsmann, заяви, че стартира предпроектни проучвания за отваряне на колцентър в Бургас. Компанията е представена в повече от 40 държави и в нея работят 70 625 души. Защо според вас секторът започва да се насочва към морския град?

- Не мога да коментирам компанията и дейността ѝ. Нашата компания не трябва да се асоциира с традиционния вид колцентрове. Ние инвестираме в развитието на таланта, за да гарантираме успешни резултати в управлението на бизнес процесите на нашите клиенти.

- Напоследък и Пловдив започна да привлича аутсорсинг компании. Изглежда, че София започна да отеснява. Планирате ли да отворите офиси и в други градове в страната?

- През последните години във всички 19 страни, в които работим, винаги се опитваме между 60% и 70% от създадените работни места да бъдат в провинцията. Въпреки, че в България започнахме дейността си от София, нашият модел е да се разрастваме и в други градове и да създаваме работни места, където те наистина са нужни. В момента планираме да продължим да инвестираме и да се разрастваме в България, да разширим дейността си не само в София, а и в други градове.

- В рамките на посещението Ви ще имате срещи и с министрите на икономиката и туризма, на които ще бъдат обсъждани партньорства с училища и университети. Бихте ли разказали по-подробно в какво се изразяват тези партньорства?

- Проектите в момента са на ранен етап. Мисля, че на правителствено и политическо ниво трябва да има много по-целенасочени усилия и много повече ангажираност в развитието на таланта. Дискусиите засега се свеждат до споделяне на най-добрите ни практики от дейността ни в цял свят. Така изразяваме нашия интерес и ангажираност да работим с всички заинтересовани страни в България, включително с правителството. На този етап мога да кажа, че сме в началото на добри дискусии и имаме още много път пред нас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 9 rate down comment 0
pepince
преди 8 години
Няма да са изключение, слабите места на трудовото и данъчното ни законодателство вече са им ясни...да му "мисли" мАтряла...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 11 rate down comment 3
Спящият бик
преди 8 години
Хубаво е, че идват такива компании, за да вкарат малко повече конкуренция на нашия пазар. Лошото е, че много от тях, вместо да вдигнат летвата - много бързо се научават на всичките ни български номера и така се "интегрират", че не можеш да ги различиш. Слабите места на трудовото и данъчното ни законодателство им се услаждат яко и забравят за какво са дошли. Дано тези да са изключение!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 16 rate down comment 5
redcretin
преди 8 години
Кофти че и в ИТ се пада незавидната роля да обираме утайката. Но пък по-добре от нация таксиджии, *** и сервитьори...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 14 rate down comment 10
krasus
преди 8 години
Е то от Бананова република какво можем да очакваме ,освен да е офшорка и генератор на евтини услуги и работна ръка. Голяма чест наистина !!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 2
Един Българин
преди 8 години
Ако наистина създава заетост извън сезона, въпреки че заплатите не са върха на сладоледа ако единственото изискване е познаване на бизнес процеси и английски в крайна сметка защо да не инвестира в курортен град в хора със сезонна заетост извън сезона. Те търсят евтина работна ръка, която ще им свърши работа, а работниците работа извън сезона. 1000лв - 1000лв кой ти ги дава? Няма лошо ако е изгодно и за двете страни. Когато се появи нещо по-добро хората ще отидат там и индийците или ще вдигнат заплатите или ще отидат в Македония (ако някога стане член на ЕС и се подобри политическата конюктура) например.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 0
alexx
преди 8 години
Честно казано, от интервюто не се разбира с какво се занимава тази компания. Recruitment outsourcing?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 6
Pronto
преди 8 години
Интересно ми е какъв е профила на човека, който през лятото върти чаршафи в хотелите на Велчев, а зимата слушалката при тези индийци. Обяснявам си го само с това, че 800-1000 лева на ръка за някой с английски да разнася топла бира на пияндета в Слънчев Бряг са също толкова колкото 1200 -1500 лева на трудов договор след всички осигуровки. А после данъците не били високи в България ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още