IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street реагира с понижения на одобрения проект за данъчни реформи

Спадът в акциите на Apple се разпростря върху целия технологичен сектор

23:34 | 19.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американските индекси се понижиха във вторник, след като спадът в акциите на Apple се разпростря върху целия технологичен сектор, съобщи CNBC.

Индексът на Dow Jones industrial average затвори с 37,45 пункта надолу до 24 754,75 пункта. S&P 500 се понижи с 0,3% до 2 681,47, а технологичият Nasdaq изтри 0,4% до 6 963,85 пункта.

Акциите на Apple поевтиняха с 1,1%, след като Nomura Instinet намали своята оценка за акциите на Apple от “купувай” до “неутрална”, като се позовава на сегашната висока оценка спрямо предишните цикли на iPhone.

Акциите на Apple са едни от най-добре представящите се книжа на компания с голяма пазарна капитализация тази година, като от началото на годината са записали 52% ръст на цената си при 20% скок на S&P 500.

Технологичният сектор е най-добре представящият се тази година, като през 2017 г. се покачи с близо 40%, така че инвеститорите може да използват понижаването като сигнал за прибиране на печалбата до края на годината.

Инвеститорите също така направиха пауза, след като тласнаха цените на акциите доста нагоре в очакване на данъчната реформа в САЩ.

Основен фокус в днешната търговия е решението на Камара на представителите да одобри проекта за данъчна реформа, изпращайки законопроета за гласуване в Сената.

Законопроектът премина в Камарата с 227 гласа "за" срещу 203 "против", преодолявайки обединената опозиция на демократите и 12-те републиканци, които гласуваха против него.

Планът включва сериозни съкращения на данъците за корпорации и богати данъкоплатци, както и временно намаляване на данъците за някои граждани и семейства.

„Намаляването на корпоративния данък ще се отрази на повечето акции от състава на S&P 500, които плащат средно 27,4% от доходите си на правителството", каза Джереми Клайн, главен пазарен стратег на FBN Securities. Той не изключва понижаване в цените на акциите в краткосрочен план.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:27 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още