IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп и Путин са обсъдили контратероризма в телефонен разговор

Рускит лидер е инициирал разговора, за да благодари на американския си колега за помощ в осуетяването на терористичен атентат

18:46 | 30.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп и руският му колега Валдимир Путин са обсъдили сътрудничеството си в борбата с тероризма възможностите за контрол на въоръжението в телефонен разговор в неделя, съобщиха от Белия дом.

Путин е телефонирал на Тръмп, за да му благодари за „информацията, която САЩ са осигурили, която е помогнала за предотвратяването на потенциална терористична атака по време на празниците в Русия“, заяви Каза говорителят на Белия дом Хоган Гидли, цитиран от Ройтерс.

В неделя руските власти обявиха, че са осуетили планират терористичен акт в Санкт Петербург благодарение на помощ от Вашингтон.

Двамата лидери са обсъждали също въпроса за контрола над въоръженията по време на вчерашния си телефонен разговор, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. Днес говорителят на Белия дом допълни, че двамата лидери са обсъдили и усилията за запазване на режима за контрол над въоръженията освен темата за сътрудничеството в борбата с тероризма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още