IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Производителят на куклите Барби се възстанови от загубата на важен клиент

Въпреки разширяването на нетната печалба заради фалита на търговеца Toys'R'Us акциите на Mattel поскъпнаха с почти 4%

09:09 | 27.04.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският производител на играчки Mattel е успял да се възстанови от загубата на своя най-важен клиент – веригата магазини за играчки Toys'R'Us. Компанията закри всичките си магазини в САЩ, след като не успя да намери купувач или да постигне споразумение за преструктуриране с кредиторите си, за да избегне фалита.

За изминалото тримесечие производителят на куклите Барби отчете значително по-високи от очакванията на пазара приходи в размер на 708,4 млн. долара, макар че те са с 4% под отчетените преди година. Анализаторите очакваха 689,8 млн. долара, предава Bloomberg. 

Mattel се е възползвала преди всичко от силно търсене на кукли Барби и коли Hot Wheels. Ръстът в бранда Barbie е от 24 на сто, преди всичко заради разширяването на продуктовата линия. Куклите вече се предлагат в свръхголеми размери, както и с различни цветове на кожата. 

В крайна сметка обаче и закриването на обявилия фалит търговец Toys'R'Us оставя следи. Нетната загуба на Mattel се разширява до 311 млн. долара.

Въпреки това инвеститорите показаха задоволството си от високите приходи и в следборосвата търговия акциите поскъпнаха с почти 4 на сто.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:50 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още