IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Amazon разследва свои служители за изтичане на информация

Разследва се дали служители не са продавали информация на търговци, даваща им предимство на онлайн пазара

10:19 | 17.09.18 г.
<p>
	Снимка: Архив Ройтерс</p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският онлайн гигант Amazon.com е започнал разследване срещу свои служители заради опасения, че се давали предимство на търговци в програмата за електронна търговия, като са им предоставяли поверителна вътрешна информация и други услуги срещу заплащане, пише Bloomberg.

Предполага се, че служителите са продавали информация за продажбите и търсенията на независимите търговци, които оперират в сайта, и са предлагали начин за изтриване на негативните отзиви, писа по-рано Wall Street Journal.

Тези практики могат да помогнат на продуктите на въпросните търговци да се появяват по-нагоре в резултатите от търсенето, което увеличава шансовете им да привлекат повече потребители.

Медията се позовава на информация от брокери, които действат като посредници между служителите и търговците, лица, които са купили услугите, и хора, запознати с разследването.

Компанията, която е на стойност 1 трлн. долара, е започнала вътрешно разследване през май, след като е получила сигнали за подобни практики в Китай, където те са най-разпространени. Представител на Amazon е потвърдил, че компанията наистина прави разследване, посочвайки, че ще бъдат предприети действия срещу служители и търговци, които нарушават правилата.

"Ние държим служителите ни да имат високи етични стандарти и всеки, който нарушава нашия кодекс, е изправен пред наказание, включително уволнение и потенциални законови и наказателни санкции“, гласи изявлението на Amazon.

“Имаме нулева толерантност към злоупотреби с нашите системи и ако намерим нарушители, които са имали подобно поведение, ще предприемем бързи действия срещу тях, включително спиране на търговските им акаунти, изтриване на отзиви, задържане на средства и предприемане на съдебни действия“, допълват от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:15 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още