IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Скопие очаква покана за НАТО до дни

Премиерът Зоран Заев не изключва импийчмънт на президента Георге Иванов заради отказа му да подкрепи договора за името с Гърция

19:04 | 07.07.18 г. 2
<p>
	Македонският премиер&nbsp;Зоран Заев. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Македонският премиер Зоран Заев. Снимка: Ройтерс

Скопие очаква да бъде официално поканен в НАТО на 12 юли 2018, по време на срещата на върха на алианса, каза премиерът Зоран Заев в интервю за Николай Кръстев от Bloomberg TV Bulgaria.

Заев каза още, че не изключва импийчмънт на президента Георге Иванов заради отказа му да подкрепи договора за името с Гърция.

За 1 година от подписването на договора за приятелство между България и Македония отношенията между двете страни претърпяха много силно развитие, каза още Заев и покани българския бизнес да работи и инвестира в неговата страна

Той бе в София за срещата 16+1 Китай-Централна и Източна Европа, на която бе обявено разширяване на сътрудничеството между Пекин и страните от региона.

Министър-председателят на Сърбия Ана Бърнабич, която бе с министъра си на енергетиката Александър Антич в София, даде висока оценка на китайските инвестиционни планове за сръбската икономика по линия 16+1. Сред общите проекти е компания за обработка на метали в Смедерево, която наскоро бе придобита от водещ китайски холдинг.

Очаквайте интервютата с Ана Бърнабич, Зоран Заев и с председателстващия Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич в понеделник 9 юли по Bloomberg TV Bulgaria в предаването Светът е бизнес с Николай Кръстев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:55 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 3
Lucifer
преди 6 години
Ти сам даде отговора: една натовска база и....по-вече шум да не вдигат...за евтин обслужващ персонал стават....македонските са хубавки....ще поддържат бойния дух....гърците доволни че макетата са под контрол а сърбите да го...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 5
bgMan
преди 6 години
Интересно ми е с какво ще влязат тия в НАТО.Цялата им територия е колкото за една малка натовска база.Преди правителството на Костов да им подари стари танкове и БТР-и имаха само 1 смешен стар танк. Малко след това ги продадоха на някакви африканци.Какво производство и какъв военен бюджет могат да имат? Никой няма желание да слуша и да плаща за историческите им фалшификации.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още