IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Говорителят на Кремъл допусна скорошен край на войната

Песков призна, че руската армия е претърпяла „значителни загуби", наричайки това „огромна трагедия“

22:56 | 07.04.22 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Дмитрий Песков. <em>Снимка: EPA/SHAMIL ZHUMATOV / POOL</em></p>

Дмитрий Песков. Снимка: EPA/SHAMIL ZHUMATOV / POOL

Руската „специална военна операция“ на територията на Украйна може да бъде завършена в обозримо бъдеще, смята Дмитрий Песков, прессекретар на президента на Русия Владимир Путин.

„Надяваме се, че в близките дни, в обозримо бъдеще, тази операция или ще постигне целите си, или ще я завършим чрез преговори между руската и украинската делегации", каза Песков в интервю за британския телевизионен канал Sky News.

Той вярвал, че операцията може да бъде завършена чрез преговори, но това ще зависи от позицията на украинската делегация, както и от това „колко са готови да приемат условията на Русия".

Песков призна, че руската армия е претърпяла „значителни загуби", наричайки това „огромна трагедия".

По официални данни на Москва към 25 март 1381 руски военнослужещи са загинали от началото на войната, а около 3825 са ранени. Служител на НАТО, цитиран от Ройтерс, изчислява жертвите на между 7000 и 15 хил. военни. Днес Песков не даде конкретни данни за броя на руските жертви, макар че неколкократно бе запитан от журналиста.

„Интересуваме се от наистина обективно разследване на възможни престъпления. Искаме да разберем какви могат да бъдат форматите на такова разследване", казва още Песков в интервюто за британската медия.

На въпрос дали подобна дейност може да се разгледа в Международния наказателен съд говорителят припомни, че Руската федерация не участва в неговата дейност.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 3 rate down comment 2
юрист
преди 2 години
Чакаме с нетърпение песков да подпише договора за капитулация на русия и да има МИР в Европа. Русия има голяма територия- да си води локалните си междуплеменни войни само в нейните държавни граници. Ако руснаците искат- да протестират, ако не искат- да не протестират, но досега стана ясно, че руснаците подкрепят руската нападателна война в Украйна и сега ще си платят за това чрез икономическите санкции. Нека стане ясно, че в 21 век е абсолютно неприемливо започване на агресивна завоевателна война в Европа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 1
khao
преди 2 години
още преди седмица ви казах... до 9май войната свършва с разгром за мордор
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 5
юрист
преди 2 години
дарикнюз ''Страните от Г-7 обявиха днес нови икономически санкции срещу Русия, сред които и нова забрана за инвестиции в ключови сектори. Мерките са взети в отговор на продължаващата руска война в Украйна, предаде Франс прес. Забраняват се инвестиции в ключови отрасли на руската икономика, в това число и енергетиката, се казва в изявление на Г-7. В него се обявяват и допълнителни санкции, засягащи сектора на руската отбрана, както и мерки срещу представители на руския елит и техни близки, подкрепящи войната.Разширяват се и забраните за износ на някои стоки и санкциите срещу руски банки и руски държавни компании.На този етап не се планира енергийно ембарго, но страните от Г-7 искат да постигнат напредък по плановете си за намаляване на зависимостта си от руски енергийни източници. В тези планове между впрочем се включва и прогресивен отказ от използване на руски въглища.'' Да видим сега колко ще са си самодостатъчни руснаците- мразят неистово американците, ''Запада'', ЕС и НАТО, но ИКОНОМИКАТА ИМ НЕ МОЖЕ ДА ПРОГРЕСИРА БЕЗ ЗАПАДНИТЕ И НА САЩ ТЕХНОЛОГИИ. И вместо да наблягат на развитие на икономиката си, нападат съседните си държави, плашат света с употреба на ядрено оръжие и се изживяват като неговите господари...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 3
cherney
преди 2 години
Ако беше гледал интервюто, щеше да разбереш, че всъщност капитулиращата страна е Руската федерация. Дмитрий Песков никога не говори извън това, което му е указано да каже. Той беше не просто жалък, а ужасяващо смазан по време на интервюто. Русия загуби тази война. Руските ***, които пишете тук, е крайно време да осъзнаете този факт
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 2
юрист
преди 2 години
Да си махнат армията от Украйна и чак тогава може да се говори за реални преговори. Дотогава ЕС и НАТО ще продължават да изпращат оръжия на Украйна, която- съгласно чл.51 от Устава на ООН- има право на законна самоотбрана, защото е нападната от русия държава. България незабавно да развали сделката за Камчийски пясъци и да си върне българската държавна собственост върху имота. Русия не трябва да притежава и 1 недвижим имот в България, с изключение на посолството й.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 8
Кисимов
преди 2 години
Покрайнините на Украйна минават под попечителството на Путин и руската мечка Медведев, Зулендер дава пас за Донбас, примката край Крим се хързулна към Херсон и Харкив остава към Киев. Просторните зелени поля на Полтава остават за Зеленския бръмбар.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още