IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Добрите финансови резултати продължават да помагат на щатските индекси

Отчетите на Goldman Sachs и Coca-Cola и по-високата цена на петрола донесоха ръст на щатските борси

23:43 | 20.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Добрите финансови резултати продължават да помагат на щатските индекси

За втори ден през тази седмица американските индекси продължиха да се изкачват, като по-високите цени на петрола помогнаха за доброто представяне на компаниите от енергийния сектор. Добрите финансови резултати на Goldman SachsJohnson & Johnson и Coca-Cola също допринесоха за оптимизма на инвеститорите.

Dow Jones Industrial Average се повиши с 0,2% до 11 117 пункта, като 20 от 30-те компании в неговия състав затвориха на зелено, начело с петролната компания Exxon Mobil, чиито книжа поскъпнаха с 1,16%.

Акциите на други две компании от Dow Jones IA – Coca-Cola и IBM, изгубиха позиции въпреки добрите им финансови резултати за тримесечието. Книжата на Coca-Cola поевтиняха с 0,1%, след като най-големият производител на безалкохолни напитки в света обяви по-слаб от очакваното ръст на продажбите си в САЩ.

По-високата от прогнозираната печалба на IBM, обявена преди началото на сесията, не успя да компенсира разочароващия брутен марж на печалбата и акциите на компанията изгубиха 0,3% от цената си.

S&P 500 прибави 0,8% до 1 207,17 пункта, като компаниите от енергийния сектор бяха сред най-печелившите, подкрепени от петрола, който затвори с близо 1% ръст на ниво от 83,85 долара за барел.

Индексът на компаниите от борсата Nasdaq – Nasdaq Composite, се повиши също с 0,8% до 2 500 пункта.

Обемът на търговията на Нюйоркската фондова борса достигна 850 млн. акции при оборот от 4,6 млрд. долара, предаде MarketWatch.

Производителят на мотоциклети Harley-Davidson и търговската верига Coach също представиха по-добри от очакваното финансови резултати за първото тримесечие на 2010 г. по време на днешната сесия, като акциите им поскъпнаха със съответно 7,3% и 0,4%.

Goldman Sachs също представи по-добри от прогнозираното тримесечни отчети, но акциите на инвестиционната банка изгубиха 0,15% заради разследването й за измама с ценни книжа, провеждано от регулаторните органи в САЩ и Великобритания. Печалбата на Goldman Sachs за първите три месеца на годината почти се е удвоила до 3,3 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:35 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още