IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Мобиус: Развиващите се пазари ще надминат предишните си рекорди

Инвеститорът предпочита акциите от потребителския сектор и производството на суровини на развиващите се пазари

16:45 | 08.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Мобиус: Развиващите се пазари ще надминат предишните си рекорди

Инвеститорът Марк Мобиус прогнозира, че развиващите се пазари ще надминат предишните си рекорди, като ще има продължително рали с “корекции междувременно”, предаде Bloomberg.

“Ако притокът на средства продължи да расте, ще имаме все така бичи пазар”, е заявил Мобиус.

Акциите на развиващите се пазари нараснаха до 13-месечен връх вчера, тъй като инвеститорите търсеха активи с по-висока възвръщаемост.

“Ще се наблюдава доста бърз ръст на корпоративните печалби и пазарите изпреварват точно това”, смята инвеститорът. Той е добавил, че предпочита акциите от потребителския сектор и производството на суровини на развиващите се пазари.

Освен Бразилия, Русия, Индия и Китай, интерес в момента представляват Пакистан и Турция, е казал още Мобиус. Без да назовава компании, той е заявил, че е „бичи“ настроен по отношение на петролния сектор заради увеличаването на търсенето в Китай и Индия.

Мобиус очаква ръст и в Тайланд, макар че прогнозира акциите в страната да претърпят корекция заради финансовите им коефициенти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:54 | 27.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още