IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Представяне на американските индекси през отчетните сезони на тази година

Според очакванията на анализаторите, печалбите за третото тримесечие ще надвишат прогнозите

10:11 | 01.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Представяне на американските индекси през отчетните сезони на тази година

След изтичането на първото тримесечие на 2009 г., компаниите в Америка обявиха финансовите си резултати за този период. По изследване на Bloomberg сумарно печалбите на компаниите в индекса S&P 500 са били 100,5 млрд. долара при очаквания за 93,7 млрд. долара, като е отчетен ръст от 7,1%. Сезонът на резултатите трае между 6-7 седмици и през това време американските индекси са отбелязали следните ръстове:

DJIA: +9,12%; S&P 500: +12,7%; Nasdaq Composite: +13,62%

Dow Jones Industrial Average – по време на финансовите резултати за 1 тримесечие (7 април-29 май)

S&P 500 по време на финансовите резултати за 1 тримесечие (7 април-29 май)

NASDAQ Composite по време на финансовите резултати за 1 тримесечие (7 април-29 май)

Второто тримесечие се оказа много добро за компаниите и техните резултати го показаха. По данни от Bloomberg за втория сезон на финансовите резултати за 2009 г. компаниите в индекса S&P 500 сумарно отново са победили очакванията на анализаторите и са обявили с 9,7% по-високи резултати. Повече от 72% от 500-те компании в индекса показаха по-добри финансови резултати, като това е най-добрият резултат от стартирането на това изследване от Bloomberg през 1993 г. Поради успешния сезон на резултатите американските индекси записаха рекордни повишения:

DJIA: +16,7%; S&P 500: +16,98%; Nasdaq Composite: +16,12%

Dow Jones Industrial Average – по време на финансовите резултати за 2 тримесечие (8 юли -28 август)

S&P 500 по време на финансовите резултати за 2 тримесечие (8 юли -28 август)

NASDAQ Composite по време на финансовите резултати за 2 тримесечие (8 юли -28 август)

Какво да очакваме през третият сезон за резултатите?

Wall Street Journal обяви, че, според очакванията на анализаторите, печалбите за третото тримесечие ще надвишат прогнозите. Ако погледнем резултатите за първото тримесечие, макар и отрицателни, те не бяха толкова лоши, колкото очакванията. Точно това провокира началото на ралито през март. В момента повечето инвеститори са наясно и приемат, че данните, които ще бъдат обявени с началото на новия сезон на резултатите ще са по-ниски от тези за същото тримесечие на миналата година. Но по-важни в случая са очакванията им. Една от основните причини пазарът да продължи да расте е, че очакванията за икономиката и корпоративните печалби се подобряват осезаемо.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:57 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още