IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Подобрение в прогнозните печалби на щатските компании за идното тримесечие

Индексът S&P 500 Net Earnings Revision Index беше отрицателен през юни, но регистрира подобрение при всички 10 сектора

12:45 | 25.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Подобрение в прогнозните печалби на щатските компании за идното тримесечие

Прогнозите за печалбите на американските компании се подобриха през юни, въпреки че като цяло останаха не толкова позитивни, като компаниите, занимаващи се с търговия на дребно (универсалните магазини), са най-светлият лъч измежду тях след тримесечие, белязано от намалени разходи.

Индексът, който отразява печалбите на компаниите, S&P 500 Net Earnings Revision Index (или NERI), беше отрицателен през юни, но регистрира подобрение при всички 10 сектора, а 4 от тях са вече на позитивни стойности, като търговците на дребно са водачи в списъка.

Инвеститорите все повече насочват вниманието си към предстоящите финансови резултати в търсене на поредното доказателство, че пазарът се възстановява от мартенското дъно на базата на подобрени корпоративни резултати.

През юни веригите магазини с общи стоки и универсалните магазини са подредени съответно на първо и второ място в NERI със стойности респективно 56.7% и 50%, като 7 от групите в топ 15 на индекса са заети от търговците на дребно.

Веригата магазини за санитарни продукти Rite Air Corp в сряда обяви за осмо поредно тримесечие загуба и каза, че очаква по-голям дефицит за годината вследствие на завишени разходи по рефинансирания, докато конкурентът й CVS Caremark Corp. обяви миналия месец по-обнадеждаващи изгледи за резултатите си.

Веригата супермаркети Supervalu Inc. в сряда предупреди, че печалбата за първото тримесечие ще е "значително по-ниска" от очакванията, което доведе до спад в цената на акциите с повече от 11%.

В сряда акциите на търговците на дребно, както и целият пазар, бяха подкрепени от по-добри от очакваните поръчки на стоки за дълготрайна употреба в САЩ.

Индексът S&P Retail нарастна с 0,7% до 311,34, като в началото започна колебливо вследствие на занижени продажби на нови домове в САЩ през май с 0,6% до 342 000, но след това инвеститорите обърнаха фокуса си към приключването на двудневната среща на FOMC за паричната политика и резултатите от нея.

Индексът Dow Jones Industrial Average приключи сесията на 8299,86 пункта (-23,05 пункта, респ. -0,28%). Технологичният индекс Nasdaq Composite затвори позитивно на 1792,34 пункта (+27,42 пункта, респ. + 1,55%). Широкият индекс Standard and Poor´s 500 приключи търговията също на зелено със стойност 900,94 пункта (+5,84 пункта, респ. + 0,65%).
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:11 | 04.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още