IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Morgan Stanley: Руските акции се търгуват с „отстъпка“, купувайте!

Препоръката идва въпреки опасността от санкции срещу Русия от страна на САЩ и понижаващите се цени на суровините

15:15 | 15.08.08 г.
Автор - снимка
Създател
Morgan Stanley: Руските акции се търгуват с „отстъпка“, купувайте!

Инвеститорите трябва да увеличат притежаваните от тях руски акции, тъй като въпросните ценни книжа в момента се търгуват с „отстъпка“, съветват от Morgan Stanley, предава Bloomberg.

Препоръката на инвестиционната банка идва въпреки опасността от санкции срещу Русия от страна на САЩ и понижаващите се цени на суровините.

Индексът MSCI за Русия към момента се търгува с дисконт от 33 на сто спрямо индекса MSCI за развиващите се пазари. Тези изчисления са направени въз основа на коефициента Р/Е на основните акции, включени в руския индекс, поясняват от щатската банка.

„Основният риск в момента според нас са евентуалните икономически и финансови санкции от страна на САЩ в случай на по-нататъшни военни действия на Русия в Грузия“, заявяват анализаторите на Morgan Stanley. „Другият риск е възможността за продължително поевтиняване на петрола оттук нататък“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:09 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още